Serviciul de Internet prin Satelit Tooway: Cat te costa conexiunea

Marti, 08 Mai 2012, ora 20:45
3135 citiri
Serviciul de Internet prin Satelit Tooway: Cat te costa conexiunea

Media Sat a lansat, in colaborare cu Skylogic-Eutelsat, un serviciu de acces prin satelit la internet, dedicat celor care vor o solutie stabila de conectare oriunde s-ar afla pe teritoriul Romaniei, la un pret pornind de la 22 euro/luna, fara TVA.

Denumit Tooway, serviciul este disponibil prin intermediul satelitului Eutelsat KA Sat, primul satelit european dedicat pentru servicii de acces broadband la internet, avand o capacitate de aproximativ 35 de ori mai mare decat satelitii traditionali, se arata intr-un comunicat al Media Sat.

"Astfel, costurile serviciilor de internet prin satelit, in trecut prohibitive, au devenit acum accesibile inclusiv utilizatorilor individuali, tarifele serviciilor Media Sat pornind de la 22 euro/luna, fara TVA", se mai spune in comunicat.

Totodata, viteza conexiunilor la internet prin satelit s-a imbunatatit semnificativ, Media Sat furnizand servicii de acces la viteze de pana la 10 Mbps (descarcare/download) si 4 Mbps (incarcare/upload).

Tooway este potrivit clientilor din zone cu o densitate a populatiei mai scazuta, acolo unde comunicatiile prin cablu nu au o acoperire semnificativa, precum si societatilor care isi doresc o conexiune principala sau de back-up la internet printr-un mediu alternativ, total independent de solutiile tereste.

Serviciul Media Sat poate fi utilizat si pentru politicile de Disaster Recovery, fiind o solutie bidirectionala ce asigura autonomia totala a utilizatorului atata timp cat dispune de o sursa de energie pentru alimentarea echipamentelor.

Sistemul necesar pentru accesarea serviciilor include o antena de satelit standard ca marime (75 cm) si un modem care se conecteaza la calculator printr-o conexiune Ethernet.

#conexiune internet, #Serviciu Internet Satelit Tooway, #internet satelit , #Retele internet