Internetul, a 5-a putere economica mondiala in 2016

Marti, 20 Martie 2012, ora 13:17
1856 citiri
Internetul, a 5-a putere economica mondiala in 2016

Daca reteaua internet ar fi o tara, ar fi pe cale sa devina a cincea putere economica mondiala in 2016, dupa Statele Unite, China, Japonia si India, dar in fata Germaniei.

Peste patru ani vor exista 3 miliarde de internauti in lume, fata de 1,9 miliarde im 2010, iar economia internet urmeaza sa reprezinte 4.200 miliarde de dolari in tarile G20, fata de 2.300 miliarde de dolari in 2010, arata un studiu al biroului de strategie Boston Consulting Group, citat de 7sur7.be.

Aceasta dezvoltare este pusa indeosebi pe seama a doua tendinte: accesul la internet pe telefoanele mobile si internetul "social", in care navigarea se face in mare parte in functie de afinitati.

"In lumea aflata in plina dezvoltare, multi consumatori merg +direct la social+", se spune in studiu, rezultatul a trei ani de anchete desfasurate in circa 50 de tari.

Printre statele din G20, Marea Britanie se afla in frunte in privinta contributiei internetului la economia globala a tarii: in 2016 internetul urmeaza sa reprezinte 12,4% din PIB, mai mult decat in Coreea de Sus, aflata pe pozitia a doua cu 8%, Europa celor 27 in general - 5,7%, Statele Unite - 5,4%, Canada - 3,6% sau Franta - 3,4%.

In China, unde populatia de internauti creste exponential, reteaua de internet urmeaza sa reprezinte 6,9% din PIB. BCG arata ca internetul este un atu pentru intreprinderi: "In multe tari, printre care China, Germania, Turcia si Franta, intreprinderile mici si mijlocii, care au conexiuni active cu consumatorii pe internet, si-au marit vanzarile mai repede decat cele cu prezenta scazuta sau nula pe internet, diferenta fiind de pana 22%", adauga BCG.

"Incurajand firmele sa fie intre pe internet, tarile isi pot imbunatati perspectivele in ceea ce priveste concurenta si cresterea", incheie coautorul raportului, Paul Zwillenberg, asociat BCG.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#internet putere mondiala, #Internet venituri, #utilizatori Internet nivel mondial , #Retele internet