Google lanseaza Street View pentru propriile centre de date (Galerie Foto)

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 15:35
2260 citiri
Google lanseaza Street View pentru propriile centre de date (Galerie Foto)

Google ofera acum oportunitatea ca cei care s-au intrebat cum "arata" de fapt Internetul sa vada centrele de date ale companiei, prin intermediul unor tururi virtuale.

Serverele si celelalte echipamente care permit functionarea Google Search, Gmail sau Youtube pot sa fie vizualizate pe pagina de web a companiei.

Google detine sase centre de date in SUA, si cate unul in Finlanda, Belgia si Irlanda. Compania planuieste sa construiasca inca patru centre in Chile, Hong Kong, Singapore si Taiwan.

Futuriste si nonconformiste, aceste centre de date au fost amenajate in locuri cat se poate de diverse, de la depozite pana la foste fabrici de hartie.

Aceasta antena primeste semnalele pentru unitatea de Servicii de Acces. Ea este si una din principalele surse de semnal pentru televizoarele din cadrul serviciului Google Fiber's TV.

Aceste tevi sunt vopsite in culorile Google. Culorile arata insa si ce fel de tip de apa transporta fiecare. In imagine se poate vedea si una din bicicletele pe care inginerii companiei le utilizeaza.

O privire in spatele culoarului de servere. Luminile verzi reprezinta reflectia LED-urilor care indica statusul serverelor.

Denise Harwood, angajat Google, diagnosticheaza o unitate supraincalzita.

Centrul de la Hamina, Finlanda, a fost amenajat intr-o fosta fabrica de hartie.

Associate Facilities Manager Jeff Hajer lucreaza la sudarea unor circuite.

Echipamentul retelelor Google. Cablurile din imagine permit viteze de pana la 200.000 de ori mai mari decat viteza obisnuita de internet a utilizatorilor casnici.

O vedere panoramica a centrului de date din Oklahoma.

Rachel Mitchell de la Google se pregateste pentru repararea unui server

Roger Harris este unul din cei care au grija de infrastructura Google.

#Google tur virtual, #Street View centre date, #functionare Google, #centre date Google, #servere Google , #Retele internet