Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE: consultare publica pe tema neutralitatii retelelor de internet

CE: consultare publica pe tema neutralitatii retelelor de internet

Comisia Europeana a lansat o consultare publica privind aspectele gestionarii traficului internet legate de neutralitatea retelei, prin care urmareste sa afle opiniile partilor interesate privind calitatea serviciului si eventualitatea ca libertatea retelei sa fie afectata, a anuntat joi ANCOM, transmite NewsIn.

"Consultarea lansata de Comisia Europeana la finalul lunii iunie este deschisa pana la data de 30 septembrie 2010 tuturor celor interesati de aspecte legate de neutralitatea retelelor internet - furnizori de servicii si de continut, consumatori, institutii si cercetatori.

Acestia sunt invitati sa raspunda unor intrebari privind aspecte cheie legate de conceptul de neutralitate a retelei - autorizarea furnizorilor de internet sa adopte practici de gestionare a traficului prin care sa dea prioritate unui anumit tip de trafic pe internet in dauna altuia, determinarea unor efecte inechitabile pentru utilizatori prin aceste practici sau limitele interventiei UE pentru a asigura echitatea pe piata internetului", se arata in comunicatul Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Consultarea, care a fost lansata la initiativa Vicepresedintelui Comisiei Europene pentru Agenda digitala, Neelie Kroes va fi inclusa intr-un raport al Comisiei privind neutralitatea retelelor internet, care urmeaza sa fie prezentat pana la sfarsitul acestui an si care va exprima opinia Comisiei cu privire la necesitatea unor initiative sau orientari suplimentare in acest domeniu.

"Invitam atat reprezentantii industriei, cat si utilizatorii finali de internet din Romania sa participe la consultarea lansata de Comisia Europeana si sa isi exprime punctul de vedere cu privire la problemele ridicate pe tema neutralitatii retelelor internet.

Este important sa avem cat mai multi participanti din tara noastra pentru ca interesele lor sa se regaseasca in eventualele reglementari sugerate de Comisie in urma analizarii rezultatelor consultarii", a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1231 ori
Citeste mai multe desprece consultare retele internet