Viitorului Internetului, transfer de 7 DVD-uri pe secunda. Se intampla chiar acum

Luni, 27 Mai 2013, ora 00:12
2550 citiri
Viitorului Internetului, transfer de 7 DVD-uri pe secunda. Se intampla chiar acum

BT a testat cu succes un "super canal" de 800Gbps in reteaua sa de fibra optica, viteza la care se pot trimite sapte DVD-uri high definition intr-o singura secunda.

Testele din laborator au mai atins viteza de 800 Gbps, dar acum este prima oara cand se atinge acest record pe distanta lunga, acoperind 410 km intre centrul de cercetare al BT, aproape de Ipswich, in Suffolk, si turnul BT din Londra, folosind echipament de retea de la producatorul Ciena, potrivit Tech Week Europe.

Surprinzator, testul a fost completat cu succes pe un tip de fibra optica despre care se spunea ca nu poate transporta mai mult de 10Gbps.

Incercarile BT au avut loc in luna martie si au inclus viteze de transmisie a datelor de 100, 200, 400, respectiv 800 Gbps.

Testul este foarte important pentru BT, pentru ca arat faptul ca reteaua sa de fibra optica, instalata in urma cu peste 20 de ani, este inca una despre care se poate spune ca e de viitor.

Cel mai rapid Internet din Romania

Cel mai rapid Internet din Romania, asa cum se lauda UPC Romania ca ar oferi, are o viteza de download de pana la 150 Mbps.

Potrivit datelor companiei americane Akamai, viteza media a conexiunilor la Internet din Romania este de aproximativ 6,4 Mbps. In comparatie, Coreea de Sud, este pe primul loc din lume dupa viteza media a conexiunilor broadband la Internet, cu 17,5 Mbps.

In Romania exista un total de 3,15 milioane de conexiuni de fibra optica, potrivit statisticilor oferite de catre Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

#conexiune mare viteza Internet, #download Internet, #conexiune rapida Internet , #Provider internet