Internetul va ajunge in curand in fiecare colt al planetei, prin 900 de sateliti revolutionari

Joi, 29 Iunie 2017, ora 06:27
5403 citiri
Internetul va ajunge in curand in fiecare colt al planetei, prin 900 de sateliti revolutionari
Foto: NASA

Gigantul aerospatial Airbus si un stratup din Statele Unite intentioneaza sa asigure acoperirea totala a globului cu semnal de conectare la internet printr-un proiect de proportii.

Alaturi de OneWeb, inginerii Airbus au pus la cale crearea unei retele formate din 900 de sateliti de comunicatii care ar putea sa duca semnalul de internet pana si in ultima vagauna de pe planeta, scrie CNN Money.

Airbus va construi primii 10 sateliti de acest tip in laboratoarele din Touluse, Franta, restul echipamentelor spatiale urmand sa fie asamblate la Centrul Spatial Kennedy din Florida, de catre asociatii din proiect.

Dimensiunea unui satelit din reteaua de 900 de unitati nu va fi mai mare de cea a unei banale masini de spalat, dar costul de constructie se poate ridica la 1 milion de euro, au anuntat specialistii companiei europene.

Primele lansari ale satelitilor din reteaua OneWeb Satellites sunt programate pentru luna martie a anului viitor, frecventa punerii pe orbita a echipamentelor fiind de 21 de zile.

Ideea crearii unei retele globale de distributie a semnlului de internet nu este singulara, pana acum diverse companii din sectorul IT si tehnologic avansand variante care merg de la crearea unei retele de sateliti orbitali pana la distribuirea semnalului cu ajutorul unor drone.

Daca va avea succes, reteaua OneWeb Satellites ar putea asgura accesul la internet pentru miliarde de persoane care, in prezent, nu se bucura de acest serviciu.

Altitudinea la care vor orbita satelitii Airbus este de 1200 km, mult mai jos decat actuala zona de plasare satelitilor de comunicatii. Gigatul aerospatial european spera sa lanseze prima oferta de conectare la internet in 2019, urmand ca intr-un an serviciul sa aiba acoperire globala.

Planul de afaceri nu prevede transformarea consortiului One Web Satellites intr-un furnizor direct de servicii, ci revanzarea acestora prin intermediul unor companii bine reprezentate pe fiecare piata in parte.

Startupul american OneWeb se bucura de sustinerea unor nume mari din mediul de afaceri, asa cum ar fi Coca Cola, Virgin Group, Qualcomm sau institutia de credit japoneza Soft Bank, care a si investit 1 miliard de dolari in finantarea firmei din Florida.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retea globla internet, #proiect Airbus, #provider internet global, #sateliti comunicatii , #Provider internet