Valoarea platilor online cu cardul 80,5 milioane euro in S1 (ePayment)

Joi, 07 Iulie 2011, ora 14:51
1243 citiri
Valoarea platilor online cu cardul 80,5 milioane euro in S1 (ePayment)

Volumul platilor online a ajuns la nivelul de 80,5 milioane de euro in primele sase luni ale acestiu an, in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat emis joi de ePayment. 

Prin ePayment au fost procesate peste un milion de tranzactii cu o valoare de 71,2 milioane euro, informeaza NewsIn.

"Numarul tranzactiilor a cunoscut o crestere usoara, de 8%, inregistrandu-se aproape 1,3 milioane de tranzactii, conform statisticilor Romcard.

Platforma ePayment a procesat peste un milion de tranzactii cu un volum de 71,2 milioane de euro, numarul persoanelor care au ales sa plateasca online prin ePayment crescand cu 10% fata de acceasi perioada a anului trecut", se arata in comunicat.

Reprezentantii ePayment spun ca platile online sunt dominate in continuare de comenzile pentru achizitionarea de pachete turistice si bilete de avion, plata facturilor la utilitati, servicii si telecomunicatii.

Spre deosebire de media de crestere a intregii piete, in primele sase luni, au existat domenii care au evoluat cu peste 30%.

Astfel, sectorul serviciilor (acces la continut, hosting, asigurari etc) a inregistrat o crestere de 63% a numarului de tranzactii fata de aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile pentru produse IT&C au crescut cu 37%, segmentul vanzari de flori a crescut cu 28% iar cartile cu 26%.

Se remarca de asemenea sectorul ONG, tot mai multe organizatii neguvernamentale introducand optiunea de donatii online, fapt ce a dus la o crestere de 27% a numarului acestora.

"Daca pana acum vorbeam de cresteri in special in domeniile 'vedeta' ale industriei, evolutia inregistrata de segmente precum cel social, de flori, carti, cadouri arata ca utilizatorii apeleaza la plata online pentru cumparaturi uzuale, de zi cu zi.

Este un semn bun pe care ni-l transmite piata, iar aceasta directie trebuie sustinuta si incurajata de toti jucatorii din industrie", a declarat CEO ePayment, PayU Group, Daniel Nicolescu.

In ceea ce priveste distributia tranzactiilor, lunile in care s-au inregistrat cele mai multe tranzactii au fost mai, cu 186.000 de tranzactii si, surprinzator, ianuarie, traditional luna cea mai slaba, cu 183.000 de tranzactii.

"Daca in urma cu doi-trei ani asistam la evolutii spectaculoase ale pietei, de minim 50%, ne dam seama, dupa ritmul de crestere mai redus, ca, si in Romania, industria comertului electronic a intrat in etapa de maturizare.

Piata va mai creste cu siguranta, insa ritmul este dictat acum de diversitatea produselor, a metodelor de plata si de serviciile pe care jucatorii din industrie le dezvolta pentru a atrage si a retine utilizatori", a declarat directorul general al Romcard, Marin Mitroi. 

#online, #plata card, #plata online , #Plati online