Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Netopia: Platile online de pe terminale mobile s-au dublat in cursul anului trecut

Netopia: Platile online de pe terminale mobile s-au dublat in cursul anului trecut


Spre finalul anului trecut, aproape una din zece plati online a fost realizata de pe dispozitive mobile, dublu fata de ianuarie 2013

Aproape una din zece plati online, respectiv 8%, au fost realizate de pe dispozitive mobile la spre finalul anului 2013, dublu fata de prima luna.

Numarul platilor online de pe dispozitive mobile se va dubla in 2014, la un total de peste un milion de tranzactii, pe masura ce tot mai multi comercianti online vor investi in dezvoltarea de versiuni mobile ale site-urilor proprii, apreciaza NETOPIA mobilPay, important procesator de plati online prin card.

"In prezent, numarul tranzactiilor online de pe smartphone sau tableta se afla intr-o crestere puternica, semn ca utilizatorii nu numai ca s-au obisnuit cu efectuarea de plati online, dar si ca tot mai multi dintre acestia prefera sa faca acest lucru de pe un dispozitiv mobil. Pentru acest an, apreciem ca rata medie a cumparaturilor online de pe dispozitive mobile se va dubla, la peste 12% la nivelul intregii piete", a declarat Antonio Eram, CEO si fondator NETOPIA mobilPay.

Majoritatea tranzactiilor online"mobile", realizate de pe smartphone

In 2013, volumul pietei locale de plati online cu cardul s-a ridicat la circa 7 milioane de tranzactii, dintre care peste 400.000 de tranzactii au fost realizate de pe dispozitive mobile, nivel calculat la o rata medie anuala de 6%.

In ceea ce priveste ponderea tranzactiilor online realizate de pe dispozitive mobile, aproximativ 60% dintre acestea au fost finalizate de pe un smartphone, in timp ce circa 40% au fost efectuate cu ajutorul tabletelor.

Astfel, in conditiile in care, pentru acest an, piata de profil este estimata sa depaseasca nivelul de 8,5 milioane de tranzactii, peste 1 milion de plati online vor fi realizate de pe dispozitive mobile, potrivit aprecierilor companiei.

"Utilizarea internetului de pe dispozitive mobile este in continua crestere in Romania, iar comerciantii online au realizat ca nu mai pot neglija acest canal, si astfel tot mai multi dintre acestia se orienteaza catre dezvoltarea de versiuni pentru mobil ale propriilor site-uri. Noi am anticipat aceasta tendinta, mobilPay fiind prima platforma de plati de pe piata cu functionalitatea web responsive, in sensul ca se adapteaza automat oricaror dispozitive mobile si sisteme de operare", a adaugat Eram.

Tranzactiile prin mobilPay MasterCard Mobile se dubleaza la fiecare 3 luni

In plus fata de optimizarea platformei online de plata pentru accesarea si de pe dispozitive mobile, si pentru a veni in intampinarea utilizatorilor de smartphone sau tableta, anul trecut, NETOPIA a lansat, in parteneriat cu MasterCard Romania, si prima aplicatie pentru plati cu ajutorul dispozitivelor mobile, mobilPay MasterCard Mobile.

De la lansare, numarul de tranzactii realizate prin intermediul aplicatiei s-a dublat la fiecare 3 luni, in prezent peste 50% dintre utilizatorii aplicatiei de plata realizand cel putin o tranzactie pe saptamana.

"Dinamica extraordinara a platilor realizate cu ajutorul aplicatiei mobilPay MasterCard Mobile ne dovedeste ca exista o multime de utilizatori de dispozitive mobile care apreciaza aceasta modalitate de plata si ca, inca o data, am reusit sa anticipam corect evolutia pietei locale", a precizat Antonio Eram.

In ceea ce priveste tipurile de tranzactii desfasurate prin intermediul aplicatiei mobile, ponderea cea mai mare o detin platile prin scanarea de coduri QR, care in perioada octombrie - decembrie 2013 s-au triplat ca volum comparativ cu trimestrul trei al anului precendent, fiind urmate de platile de facturi, care au inregistrat o crestere de 2,5 ori in acelasi interval de timp.

"Important de remarcat este faptul ca valoarea facturilor platite prin intermediul aplicatiei mobile este cu peste 50% mai mare decat cea a facturilor platite prin platforma online mobilPay, fapt ce demonstreaza ca, pentru clientii cu venituri peste medie, facilitatea de a plati facturile printr-un singur click pe telefon a fost binevenita", a incheiat CEO-ul si fondatorul NETOPIA mobilPay.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1637 ori