Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Criminalitatea cibernetica realizata cu ajutorul cartilor de credit genereaza 4.122 de milioane beneficiu anual

Criminalitatea cibernetica realizata cu ajutorul cartilor de credit genereaza 4.122 de milioane beneficiu anual
Crima organizata pe Internet dedicata furtului de date ale cartilor de credit ale utilizatorilor, vanzarea lor si ulterioara utilizare frauduloasa genereaza un beneficiu potential anual de 4.122 de milioane de euro (5.300 milioane de dolari) - conform "raportului despre economia subterana" elaborat de Symantec.

Aceasta este principala concluzie a raportului prezentat in Madrid de catre directorul departamentului de consum din Symantec, David Díaz, si consultantul de pre-vanzari al firmei, Javier Ferruz - raport realizat cu datele obtinute din retea intre 1 iulie 2007 si 30 iunie 2008.

"Crima organizata pe Internet vinde informatie confidentiala, date personale, numar de conturi si carti de credit, avand ca unic obiectiv obtinerea de beneficiu economic", a explicat Ferruz. "Exista o relatie directa intre nivelul tehnologic al unei tari si numarul de fraude", a afirmat acesta. Raportul concluzioneaza ca America de Nord gazduieste 45% dintre serverele dedicate vanzarilor frauduloase si ca Statele Unite au fost tara ce a condus pe lista cazurilor depistate, cu un procent de 19% din total. Ii urmeaza zona Europa, Orientul Mediu si Africa (EMEA) cu 38% dintre servere dedicate economiei subterane, aria Asia-Pacific - insumand 12% si Latinoamerica - 5%. In zona EMEA se evidentiaza Romania - gazda a 13% a serverelor de acest tip.

Un procent de 75% dintre aceste servere dureaza mai putin de o luna si 3% sub sapte zile, pentru a nu fi detectate. Metodele de plata cele mai utilizate de catre infractorii din zona ciberneticii sunt conturile online - in 63% din cazuri, urmate de schimbul de bunuri si servicii in 24% din cazuri, serviciile de plata online insumeaza 9% si serviciile de plati prin cablu - 3%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1269 ori