Black Friday: Cumparaturi online de un mld. de dolari in SUA

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 15:22
1537 citiri
Black Friday: Cumparaturi online de un mld. de dolari in SUA

In 2012, Black Friday a generat recorduri in materie de tranzactii online si mobile, cumparaturile realizate cu aceasta ocazie depasind pragul de un miliard de dolari.

Cu aceasta ocazie, PayPal a inregistrat cu 173% mai multi clienti care au facut cumparaturi de pe dispozitive mobile comparativ cu 2011, precum si o crestere de 193% a volumului platilor mobile.

Din ce in ce mai multi consumatori aleg sa foloseasca platile mobile in locul cumparaturilor clasice, motiv pentru care cumparaturile realizate in acest fel au crescut rapid de la un an la altul. In total, 57,3 milioane de americani au vizitat site-urile de retail de Black Friday in 2012, cu 18% mai multi fata de anul trecut.

"PayPal considera ca anul 2012 este cel in care cumparaturile de sarbatori realizate de pe dispozitive mobile au devenit mainstream", spune Damien Perillat, Regional Manager PayPal CEE.

Anul acesta, cumparatorii din Houston au facut, in Black Friday, cele mai multe achizitii folosindu-si telefoanele mobile. Anterior, timp de trei ani, new-yorkezii au fost cei care au cumparat cel mai mult prin intermediul mobilului.

Platile mobile realizate prin intermediul PayPal au crescut semnificativ in ultimii ani, de la mai putin de un milion de dolari in 2006 la 750 milioane de dolari in 2010 si 4 miliarde de dolari in 2011. Pentru anul current, PayPal estimeaza ca volumul platilor mobile pe care le va procesa va depasi 10 miliarde de dolari.

#PayPal Black Friday 2012, #valoare cumparaturi Black Friday, #cumparaturi online Black Friday, #statistici cumparaturi Black Friday , #Plati online