Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

PayPal: Venituri in crestere cu 26% in 2012

PayPal: Venituri in crestere cu 26% in 2012


PayPal, unul dintre cei mai mari procesatori de plati electronice din lume, a inregistrat anul trecut venituri de 5,6 miliarde de dolari,in crestere cu 26% fata d anul precedent. Compania a procesat 692 demilioane de tranzactii in ultimul trimestru din 2012.

Operatiunile internationale ale PayPal au generat mai mult de jumatate din veniturile totale ale companiei la nivelul anului 2012.

PayPal a procesat 692 milioane de tranzactii doar pe parcursul ultimului trimestru din 2012, cu o medie de 5.200 tranzactii pe minut sau circa 7,5 milioane de tranzactii pe zi.

In ceea ce priveste platile mobile, PayPal a procesat 14 miliarde de dolari in 2012, cu 40% mai multe decat estimase la inceputul anului. Comparativ cu 2011 (4 miliarde de dolari), valoarea platilor mobile realizate prin intermediul PayPal a crescut cu 350% in 2012, gratie adoptarii masive a tabletelor si telefoanelor mobile de ultima generatie pe plan international.


PayPal avea, la finalul anului trecut, 123 de milioane de conturi active, cu 15% mai multe comparativ cu anul precedent. Pe parcursul ultimului trimestru, PayPal a inregistrat lunar 2 milioane de conturi noi.

Platforma oferita de PayPal permite efectuarea si primirea de plati online, prin intermediul dispozitivelor mobile si in magazine.

PayPal le permite utilizatorilor sa trimita bani fara a-si dezvalui informatiile financiare, cu posibilitatea de a plati folosind balanta contului de PayPal, contul bancar, cardul de credit sau finantari.

PayPal este o companie detinuta de eBay, cu sediul in San Jose (California, SUA) si sediul international in Singapore.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1592 ori