OLX România colaborează cu Poliţia Capitalei pentru a combate fraudele online

Miercuri, 10 Iulie 2024, ora 22:25
0 citiri
OLX România colaborează cu Poliţia Capitalei pentru a combate fraudele online
FOTO Pixabay

OLX România anunţă un parteneriat cu Poliţia Capitalei, pentru a spori eforturile de prevenire şi combatere a fraudelor online. Această colaborare a fost evidenţiată în timpul vizitei recente a reprezentanţilor Serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti la sediul OLX.

Aceasta a inclus o sesiune de formare condusă de experţii Departamentului de Fraude OLX, special concepută pentru unitatea poliției de prevenire a criminalităţii şi pentru elevii liceelor locale, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

La întâlnire, desfăşurată la sediul OLX, au fost prezenţi trei membri ai Serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, doisprezece elevi de la Liceul C.A. Rosetti din Bucureşti şi un profesor. Sesiunea s-a concentrat pe informarea participanţilor asupra modului în care pot identifica şi preveni fraudele online.

Informaţiile proiectului

Identificarea anunţurilor potenţial frauduloase: Participanţii au învăţat cum să identifice semnalele de alarmă caracteristice anunţurilor frauduloase, inclusiv conturi recent create, preţuri semnificativ sub valoarea pieţei, fotografii preluate de pe alte site-uri şi urgenţa de a finaliza vânzările.

Conştientizarea phishing-ului: Sesiunea a acoperit tacticile comune de phishing, subliniind importanţa prudenţei în faţa mesajelor nesolicitate care direcţionează utilizatorii către canale de comunicare alternative şi solicită informaţii personale.

Raportarea activităţilor suspecte: Au fost oferite sfaturi practice despre modul cum participanţii pot raporta anunţurile suspecte direct prin platforma OLX, pentru a genera acţiuni rapide împotriva potenţialilor fraudatori.

Mesaje educaţionale: Participanţii au fost informaţi despre importanţa de a rămâne în cadrul platformei de mesagerie OLX, evitând link-urile necunoscute şi fiind precauţi în faţa comunicărilor care par automatizate sau traduse.

"Această colaborare cu Poliţia Română este o dovadă a angajamentului nostru de a crea o piaţă online mai sigură," a declarat Robert Marcu, reprezentantul Departamentului AntiFraudă OLX România. "Prin informarea autorităţilor şi educarea tinerei generaţii, luăm măsuri proactive pentru a reduce frauda online şi pentru a spori încrederea utilizatorilor în platforma noastră."

...citeste mai departe despre "OLX România colaborează cu Poliţia Capitalei pentru a combate fraudele online" pe Ziare.com

Folosiți YouTube la capacitatea maximă a platformei? Iată cele mai utile trucuri
Folosiți YouTube la capacitatea maximă a platformei? Iată cele mai utile trucuri
YouTube este o platformă versatilă care oferă mult mai mult decât simpla vizionare a videoclipurilor. Pentru a profita la maximum de toate funcțiile pe care le oferă, iată câteva trucuri...
#Internet, #fraude online, #olx, #Politia Capitalei , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. România a semnat un memorandum cu Google. Suma fantastică pe care gigantul tech o va investi în țara noastră ca să creeze o „regiune Google Cloud” în Europa
  2. Un avion privat Google a aterizat în România după un zbor direct din California. Cine ar putea fi la bord
  3. Trucuri pe care majoritatea utilizatorilor de iPhone-uri nu le știu. Nu ratați numărul patru din listă
  4. Apple a transmis un avertisment pentru utilizatorii de iPhone-uri. Ce riscuri există
  5. Funcții ascunse ale Windows 11 pe care trebuie să le încercați. A doua va schimba modul în care lucrați
  6. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  7. Noua fabrică Xiaomi, controlată de Inteligența Artificială, va produce peste 10 milioane de dispozitive anual
  8. Aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pentru anumiți utilizatori. Află care sunt modelele de telefoane care vor avea probleme
  9. Experții financiari sunt de părere că noul iPhone 16 o să "bubuie" în vânzări. Care este motivul
  10. V-ați pierdut telefonul Android? Iată ce puteți face