Visa Europe: Frauda din mediul fizic migreaza in mediul online

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 15:22
1522 citiri
Visa Europe: Frauda din mediul fizic migreaza in mediul online

Trecerea la cardul cu cip a dus la o tendinta de migrare a fraudei din mediul fizic catre cel online, fiind o chestiune de timp pana cand Romania sa fie luata in atentia unor infractori, a declarat, luni, Catalin Cretu, General Manager Romania, Visa Europe.

"Multi spun 'nu mi-am inrolat cardul niciodata, nu am avut nicio frauda'. Niciodata sa nu spui niciodata. Inclusiv cardul meu a fost fraudat, dar si al altora din industria cardurilor. Ce se observa la nivel european si mondial este ca, in conditiile in care s-a intrat cu cardul cu cip pe piata, frauda din mediul fizic a migrat catre mediul online.

Practic, este o chestiune de timp pana cand Romania sa fie luata in atentia unor infractori. in momentul de fata, frauda este neglijabila in Romania, de noua ori sub nivelul Visa Europe", a spus Catalin Cretu.

In prezent, mai putin de 200.000 de carduri din Romania, dintr-un total de circa 9 milioane preinrolate de banci, sunt activate in standardul 3D Secure, pe care este bazat si sistemul Verified by Visa si care asigura protectia tranzactiilor realizate cu cardul pe Internet.

Sistemul Verified by Visa protejeaza cardurile impotriva tranzactiilor neautorizate si ofera siguranta deplina la cumparaturile efectuate pe Internet. Prin Verified by Visa, se adauga un nivel suplimentar de securitate care practic verifica legitimitatea ambelor parti implicate intr-o tranzactie online.

Mai exact, detinatorul cardului care s-a inregistrat in Verified by Visa efectueaza o tranzactie doar dupa ce introduce parola pe care a stabilit-o la momentul inrolarii in sistem.

Posesorii de carduri au posibilitatea de a se inregistra in Verified by Visa pe site-ul bancii emitente sau in timp ce isi fac cumparaturile pe Internet, direct pe site-ul comerciantului, prin procedura Activation during Shopping (ADS).

"Plata cu cardul pe internet este limitata. Comertul facilitat de internet este de aproximativ un miliard de euro. In momentul de fata, conform datelor raportate de Romcard la finalul anului 2010, platile cu cardul au insumat 130 de milioane de euro, deci foarte putin din aceste achizitii", a mai spus Cretu.

El a explicat ca, in cazul cumparaturilor de la magazine online, plata se face prin ramburs si ca, de asemenea, este pus un accent deosebit pe vederea produsului.

#magazine online, #frauda online, #card cip, #infractori cibernetici , #Magazine online

Curs valutar

1 EUR = 4.9763 RON

-0.0005

1 USD = 4.7792 RON

0.0183
  1. Revoluția AI, văzută de un politician cu sânge de antreprenor digital. "Ne îndreptăm spre o democratizarea a AI-ului. Vom avea fiecare 200 de oameni virtuali”
  2. Funcții necunoscute ale Google care le fac utilizatorilor viața mai ușoară
  3. PermissionsAI, funcția inteligentă care promite să reducă frustrarea utilizatorilor de Google Chrome
  4. Cel mai mare atac DDoS din istorie zguduie lumea. Un semnal de alarmă pentru securitatea cibernetică globală
  5. Primul meteorit înregistrat cu sunet și imagine a lovit Pământul în Canada. Descoperire istorică surprinsă de o cameră Ring
  6. Un iPhone cu aplicația TikTok instalată se vinde în SUA la prețul unui apartament în București
  7. Cum a transformat poliția aplicația Waze într-o capcană pentru șoferi! „Orașul albastru” și lupta împotriva șoferilor băuți
  8. 5 funcții ale telefonului care îți pot salva viața în situații de urgență
  9. Un sucevean păgubit cu 36.000 de lei în urma unei înșelăciuni online! Poliția avertizează asupra metodelor noi de fraudă
  10. Un nume gigant în tech face predicția anului: „Oamenii se vor sătura de inteligența artificială în telefoane și dispozitive”. De ce spune că Europa își pierde relevanța