Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Veniturile eBay au crescut cu 35%

Veniturile eBay au crescut cu 35%


eBay, cel mai mare magazin online din lume, a inregistrat vanzari si profit peste estimarile analistilor, veniturile companiei crescand cu 35% in ultimul trimestru al anului, pana la 3,38 miliarde de dolari.

Motorul de crestere a fost o campanie de oferte si discounturi derulata in perioada sarbatorilor de iarna, dar si extinderea serviciului de plati PayPal, conform Bloomberg.com.

Veniturile companiei in ultimele trei luni ale anului au ajuns pana la 3,38 miliarde de dolari, depasind estimarile analistilor, care se asteptau la 3,32 miliarde de dolari. Profitul a fost de 60 de centi pe actiune, comparativ cu previziunea medie de 57 de centi.

CEO John Donahoe se straduieste sa impulsioneze pretul actiunilor, care a avansat foarte putin din momentul venirii acestuia la conducerea companiei, in anul 2008. In acest sens, Donahoe a crescut cheltuielile cu marketingul cu 25% anul trecut si a upgradat suportul tehnologic al EBay pentru a atrage clienti si a castiga cota de piata in fata concurentei. Cel mai mare competitor al EBay este celebrul magazin online Amazon.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1490 ori