Seful Cel.ro: Vom vedea si alte achizitii de tipul Asesoft - eMag

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 11:13
1907 citiri
Seful Cel.ro: Vom vedea si alte achizitii de tipul Asesoft - eMag

Preluarea eMag, cel mai mare retailer de pe piata locala, de catre Asesoft, unul dintre furnizorii sai, nu este o surpriza in conditiile in care distribuitorii cauta metode de a-si pastra veniturile in conditiile unei scaderi cu 30-40 a vanzarilor de echipamente IT&C, spune Tiberiu Pop, directorul executiv al cel.ro, unul din primele trei magazine online din Romania. 

"Online-ul este singura piata din IT unde nu cred ca se vor inregistra scaderi. Mai toti distribuitorii cu resurse au evaluat si optiunea de a se extinde in online printr-o achizitie. In curand cred ca vom vedea si alte achizitii similare celei dintre eMag si Asesoft", a spus pentru ZF Tiberiu Pop, directorul executiv al companiei Corsar Grup, care administreaza magazinul online Cel.ro.

Cel.ro a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 10 mil. euro in 2008, sub obiectivul initial de 12 mil. euro, care a fost revizuit in scadere cu 3 mil. euro la finele anului trecut. Pop crede ca tranzactia in care a fost implicat cel mai mare rival al sau va avea efecte asupra relatiei cu Corsar Grup cu Asesoft.

Asesoft Distribution, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de distributie IT&C, a preluat 51% din actiunile eMag, cel mai mare retailer de pe piata locala online, valoarea tranzactiei depasind 10 mil. euro, conform unor surse de pe piata. eMag estima pe 2008 afaceri de 100 mil. euro. Potrivit datelor Ministerului Finantelor, Corsar Grup a raportat in 2007 un castig net de aproape 300.000 de euro, la o cifra de afaceri de 6,98 mil. euro. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#achizitii, #castiguri, #investitii, #online , #Magazine online