Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii au facut anul trecut o singura tranzactie online la 10 carduri active

Romanii au facut anul trecut o singura tranzactie online la 10 carduri active

Tranzactiile online au reprezentant anul trecut 1,5% din totalul platilor facute de romani cu cardul la POS-uri din tara si din strainatate, iar dupa numarul cardurilor active rezulta ca in 2009 s-a inregistrat, in medie, o tranzactie online la 10 carduri, potrivit unei analize a Netopia Sistem, informeaza NewsIn.

 


"Tranzactiile online s-au cifrat la circa 1,5% din totalul de 84,4 milioane de plati cu cardul efectuate de romani la POS-uri din tara si strainatate in decursul anului trecut. (...) In 2009 s-a inregistrat, in medie, o singura tranzactie online la 10 carduri", a declarat Antonio Eram, director general si fondator al Netopia Sistem, liderul pietei locale de microplati.


"Luand in considerare cele aproximativ 12 milioane de carduri active din Romania si nivelul actual de utilizare al lor in tranzactii pe internet, rezulta ca trebuie sa mai treaca noua ani pentru ca fiecare card sa fie folosit macar o data si pentru o plata online", mai sustine oficialul.


Potrivit analizei Netopia, magazinele online au incasat anul trecut de la cumparatorii romani sub 3% din valoarea platilor totale prin card, de 3,2 miliarde euro.


Pentru 2010, Netopia estimeaza un avans de 20% fata de 2009 al platilor online cu cardul, pragul de 1,5 milioane de astfel de plati urmand sa fie depasit.


Din aceste tranzactii, Netopia si-a propus sa proceseze circa 30%.


Netopia Sistem este furnizor de servicii mobile, mesagerie, marketing si comunicare.


 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1340 ori