Fondatorul PCgarage: Nu aveam bani sa ne dezvoltam mai mult

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 16:59
2195 citiri
Fondatorul PCgarage: Nu aveam bani sa ne dezvoltam mai mult

Gabriel Vasile, antreprenorul care a pornit de la zero in 2005 retailerul IT&C PCgarage, spune ca a vandut compania catre Marius Ghenea pentru ca nu avea fondurile necesare pentru a se extine pana la nivelul in care sa concureze pentru pozitia de lider pe piata.

"Vanzarea companiei in acest moment este datorata faptului ca am reusit sa atingem un anumit nivel de business de la care, fara investitii suplimentare, nu am fi putut sa trecem la etapa urmatoare de dezvoltare si sa ne luptam pentru lidership pe aceasta piata.

Sunt bucuros ca, prin consolidarea FIT cu PC Garage, rezulta o companie mult mai puternica, si care poate sa concureze mai eficient cu liderul de piata si sa isi creasca in continuare cota de piata", a spus Gabriel Vasile pentru ZF.

Preluarea PCgarage.ro, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata, este a doua mare tranzactie din retailul online local din acest an, dupa achizitia eMag de catre distribuitorul local Asesoft. Atat Gabriel Vasile, cat si Marius Ghenea nu au dorit sa ofere detalii despre valoarea tranzactiei insa data fiind situatia de pe piata - vanzari in scadere, acces dificil la finantare si intarzieri ale platilor -, surse de pe piata estimeaza ca valoarea achizitiei a fost una redusa, respectiv "sub 100.000 de euro".

Conform datelor de la Finante, la finele anului trecut PCgarage avea datorii totale de 0,6 mil. euro, care au fost preluate de Marius Ghenea. Fondatorul PCfun a declarat, de altfel, ca "in evaluarea acestei tranzactii trebuie luate in calcul si investitiile necesare in dezvoltarea ulterioara in format online multi-site care defineste strategia de crestere a FIT Distribution".

Ghenea estimeaza ca impreuna cu PCgarage Fit Distribution, care detine printre altele magazinul online pcfun.ro, ar putea ajunge la un rulaj de 30 mil. euro in acest an. In ce priveste planurile de viitor, fondatorul PCgarage sustine ca nu va renunta la internet.

"In prezent sunt interesat sa dezvolt cateva noi proiecte online interesante, fara legatura cu piata IT&C (magazine de nisa: lenjerie intima - sevensins.ro, ceasuri - watchshop.ro), asa ca vanzarea PC Garage imi va da posibilitatea sa ma focalizez pe aceste noi proiecte."

Era timpul pentru consolidari Radu Apostolescu, director de marketing si unul dintre fondatorii eMag, retailerul cu care Ghenea spera sa poata lupta mai eficient dupa preluarea PCgarage, spune ca miscarile din piata sunt bine-venite. "Era timpul sa apara consolidari in retailul online, pentru ca numai cu un anumit volum se poate ajunge la eficienta. Suntem convinsi ca piata are potential mare si este loc pentru toata lumea", a spus Apostolescu pentru ZF. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companie, # piata, # tranzactie, # online , #Magazine online