eMAG sustine micii producatori romani prin programul "Deschide Romania"

Joi, 26 Ianuarie 2017, ora 14:54
8049 citiri
eMAG sustine micii producatori romani prin programul "Deschide Romania"

eMAG lanseaza programul "Deschide Romania" si ofera micilor producatori locali oportunitatea de a accesa cel mai mare canal romanesc de vanzare online, prin listarea produselor in platforma eMAG Marketplace.

De program vor beneficia aproximativ 400 de producatori locali in primul an, iar investitia initiala va ajunge la peste 1 milion de lei.

"Pentru micii antreprenori romani inscrierea in eMAG Marketplace reprezinta oportunitatea de a accesa milioane de potentiali clienti, iar pentru acestia din urma, cumpararea produselor romanesti pe care si le doresc, simplu si rapid, indiferent de locul din tara in care ele sunt fabricate. Ei vor sprijini astfel micii producatori si traditiile mestesugaresti. O cerere crescuta va aduce si noi locuri de munca, iar astfel impactul acestui proiect in cadrul comunitatilor va fi unul de durata", declara Florin Filote, Director eMAG Marketplace.

Unul dintre principalele avantaje ale programului il reprezinta piata de milioane de clienti pe care producatorii locali o vor putea accesa odata cu listarea in eMAG Marketplace. Acestia vor beneficia si de comisioane mai mici, in medie, cu 50% fata de cele standard, iar ONG-urile inscrise in proiect vor beneficia de comision 0%.

In plus, pentru a fi mai usor de identificat de catre clienti, produsele din program vor fi semnalizate, pe site si in aplicatia mobila eMAG, cu logoul "Deschide Romania". 30 de angajati eMAG implicati in noul proiect le vor oferi producatorilor suport pentru respectarea cerintelor legale in ceea ce priveste productia, documentarea si comercializarea online a produselor.

Pentru primul an, eMAG estimeaza ca aproximativ 400 de producatori se vor inscrie in proiect si vor lista in jur de 50.000 de produse, iar platforma va genera pentru acestia vanzari de peste 14 milioane de lei.

In prezent, in eMAG Marketplace exista 32 de producatori locali cu cifra de afaceri de pana la 500.000 de lei, cu peste 5.000 de produse, listate in 98 de categorii. Cumulat, pana acum, acestia au inregistrat vanzari de peste 600.000 de lei.

Cine se poate inscrie in program?

In "Deschide Romania" se pot inscrie si beneficia de avantajele programului, indiferent de domeniul de activitate si cu exceptia industriei alimentare, mici producatori, ONG-uri cu activitati de productie din care se autofinanteaza si PFA-uri care realizeaza produse mestesugaresti.

Cifra de afaceri a acestora poate sa fie de pana la 500.000 de lei, inregistrata in ultimul an fiscal incheiat.

In urmatorii cinci ani de la lansarea "Deschide Romania", comerciantii inscrisi in program vor cumula, prin intermediul platformei eMAG Marketplace, vanzari de 100 de milioane de lei.

Comerciantii care doresc sa vanda pe platforma eMAG Marketplace in cadrul programului "Deschide Romania" trebuie sa produca exclusiv in Romania, cu respectarea tuturor normelor si prevederilor legale, iar produsele lor pot fi inclusiv produse mestesugaresti, realizate in serii mici.

Companie romaneasca fondata in 2001, eMAG este un pionier al pietei de comert online din Romania si a devenit un lider cu prezenta in Bulgaria, Ungaria si Polonia. De 16 ani investeste constant in servicii care ajuta clientii sa economiseasca timp si bani, servicii care au in spate tehnologii dezvoltate in Romania.

Cu o gama de produse in continua crestere atat prin oferta proprie, cat si prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate cauta si comanda orice, de oriunde.

Clientii beneficiaza de servicii cu valoare adaugata precum 30 de zile drept de retur, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, Service Pick Up and Return, finantare in rate prin eCredit, aplicatia de mobil si "Plata cu un click", serviciul de comanda instant.

#eMAG Marketplace Deschide Romania, #eMAG produse romanesti , #Magazine online