Corsar Grup: Cel.ro este de vanzare, dar tinem la pret

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 09:45
2380 citiri
Corsar Grup: Cel.ro este de vanzare, dar tinem la pret

Corsar Grup, compania care detine cel.ro, al treilea magazin online IT&C de pe piata locala dupa cifra de afaceri din 2008, este de vanzare insa o eventuala tranzactie va fi realizata doar pentru un "pret corect", spun oficialii retailerului.

"Am primit mai multe propuneri, printre care si de la fondul de investitii New Century Holdings / Broadhurst, pe care s-ar putea sa o onoram", a declarat intr-un interviu prin e-mail pentru ZF Tiberiu Pop, CEO al Corsar Grup.

"Singurul mod prin care un investitor va intra in cel.ro va fi printr-un pret corect", a adaugat Pop, fara a oferi alte detalii. Atat Tiberiu Pop, cat si Mihai Nenciu - proprietarul Corsar Grup - sunt doi oameni de afaceri extrem de discreti, care au evitat pana in prezent sa ofere interviuri altfel decat prin e-mail.

Reprezentantii companiei americane New Century Holdings, ale carei afaceri in Romania sunt conduse de Siminel Andrei, nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei pentru a comenta informatiile. Au anuntat negocieri si cu RAEF La jumatatea acestui an oficialii Cel.ro au mai anuntat ca se afla in negocieri de vanzare cu fondul Romanian American Enterprise Fund (RAEF) - discutii care nu au fost confirmate de fond.

Corsar Grup, care a incheiat 2008 cu cel mai mare profit net dintre retailerii online, de 0,2 mil. euro, si cu datorii totale de 0,8 mil. euro, sustine ca intarirea grupului de companii detinut de Marius Ghenea prin preluarea PCgarage.ro nu schimba semnificativ raportul de forte de pe piata. PCgarage "(...) se bazeaza mai mult pe comercializarea de componente PC, deci fara sa se suprapuna pe target-ul cel.ro, care este constituit de laptop-uri si netbook-uri", spune Pop. 

#pret, # tranzactie, # companie, # profit, # retaileri, # investitor , #Magazine online