Amazon schimba regulile comertului online: Trebuie sa vinzi un brand, nu un produs

Vineri, 23 Martie 2018, ora 11:36
3935 citiri
Amazon schimba regulile comertului online: Trebuie sa vinzi un brand, nu un produs
Foto: Alexandru Jurca, expert business online

Alegerea unui produs este unul dintre primii pasi care trebuie urmati in acest business si acesta trebuie facut cu grija si ca urmare a unui studiu de piata amanuntit.

Pentru ca ne-am dorit sa aflam cum poti face alegerile potrivite pentru a construi o afacere de succes pe Amazon, l-am rugat pe Alexandru Jurca, expert in business online, sa ne ofere cateva informatii vitale pentru viitorii antreprenori in e-commerce.

"Cred ca un aspect important in acest proces este viziunea. Dupa cum spune si titlul, nu sfatuiesc oamenii sa aleaga un produs, ci sa aleaga un brand, o viziune.

Faceti o lista cu 10-20 de produse pe care brandul vostru de vis le-ar vinde - acesta va fi punctul de plecare. Aceasta viziune va ajuta in special sa va tineti atentia concentrata pe brandul respectiv.

Alegerea primului produs. Acest pas este crucial pentru ca de el depinde motivatia si increderea voastra in acest business online. Din experienta proprie si rezultatele provenite din sume mari investite in advertising, pot trage cateva concluzii care sa va poata folosi drept ghidare in alegerea acestuia:

  • Sa poata fi vandut pe minim 20$.
  • Sa nu fie greu - de preferat sub 150g si nici volumetric mare.
  • Sa fie un candidat bun si pentru vanzari pe social media. Puneti-va intrebarea: oare eu as cumpara acest produs daca l-as vedea prezentat pe Facebook sau Instagram?
  • Pretul la achizitie sa fie de maximum de 4$/buc.
  • Sa fie destula cerere pe piata. Folosind unelte ca si www.junglescout.com putem realiza daca produsul si brandul la care ne gandim are destula cerere.
  • Sa poata avea produse complementare. Daca cineva cumpara o spatula de exemplu, sa poata in viitor cumpara de la voi si un set de forme de gatit sau un cutit de bucatarie.
  • Sa poata fi imbunatatit. Studiul de piata despre care vorbeam ar trebui sa includa si review-urile tuturor viitorilor competitori de pe Amazon. Acestea ofera multe informatii care ajuta in crearea unui produs mai bun.
Dupa ce sunteti siguri ca ati ales primul produs, puteti incepe cautarea producatorilor. Sunt diferite site-uri pe care puteti intra pentru acest lucru, insa, cel mai bun este www.alibaba.com, care ofera o piata larga de furnizori dornici sa lucreze cu piata externa. Comunicati cu mai multi odata si cereti mostre de la toti. Daca va bazati pe unul singur, sansele de reusita scad, iar acest proces este de asemenea time consuming.

Comanda ferma - pentru comanda va sfatuiesc sa folositi trade assurance. Banii se platesc prin Alibaba care va tine banii pana in momentul cand marfa este livrata.

In cazul unor neplaceri, Alibaba poate sa actioneze ca un mediator intre cumparator si furnizor.

Cam acesta ar fi drumul, in linii mari, de la viziune la business", ne-a declarat Alexandru Jurca.

Alexandru Jurca este expert in business online. A reusit, in doar 3 ani, sa propulseze in domeniu o multitudine de branduri, catre vanzari spectaculoase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Alexandru Jurca, #expert business online, #sfaturi afaceri Amazon , #Magazine online