Actiunile Amazon, la minimul lunii martie

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 19:15
1534 citiri
Actiunile Amazon, la minimul lunii martie

Actiunile Amazon au scazut, miercuri, pana la un nivel record, nemaiatins din luna martie, pe fondul ingrijorarilor ca preturile si cheltuielile prea mari aplicate de retailerul numarul 1 in lume vor lovi profitul in timpul sezonului de iarna.

Actiunile au scazut cu 30 de centi, pana la 180,21 de dolari/actiune, miercuri. Actiunile Amazon au inregistrat, joi, un nou declin, pana la 170,25 de dolari/actiune, noteaza Reuters. Valoarea actuala a actiunilor reprezinta minimul inregistrat din luna martie.

Recent, la jumatatea lunii octombrie, cotele inregistrasera un record, depasind pragul de 246 de dolari/actiune, cu 35% mai mult fata de perioada similara, a anului trecut. De atunci, Amazon a lansat tableta sa Kindle Fire, pe care o vinde cu 199 de dolari.

Desi Kindle Fire a primit numeroase recenzii negative, analistii si multi experti din industria IT sustin ca vanzarile vor ramane, in continuare, foarte puternice. Acest aspect reprezinta un aspect pozitiv, pe termen lung, pentru retailer, care si-a propus sa vanda mai mult continut digital.

Pe de alta parte, in conditiile in care pretul cerut pentru Kindle Fire este similar cu valoarea costului de realizare a produsului, pe termen scurt, profitul Amazon va fi amenintat, mai arata analistii citati de Reuters.

#Amazon Kindle Fire, #profit Amazon, #actiuni Amazon , #Magazine online