Yahoo Wheather, cumparat de ...Yahoo!

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 15:25
1240 citiri
Yahoo Wheather, cumparat de ...Yahoo!

Consiliul director din cadrul Yahoo lua in considerare, saptamana trecuta, acceptarea propunerii fondului privat Silver Lake de a achizitiona un pachet minoritar in cadrul companiei. Cei de la Yahoo au aflat acum ce se ascundea in spatele propunerii.

Daca Silver Lake va cumpara, intr-adevar, un pachet de actiuni de la Yahoo, atunci printre masurile urmtoare se numara: o rascumparare de actiuni si dividende, angajarea unui nou CEO si regandirea activitatii de baza a companiei, precizeaza Business Insider.

Publicatia amintita mai adauga ca noua tranzactie pe care Yahoo o poate oferi investitorilor nu va fi una de proportii si nici cea mai importanta pentru companie. In schimb, va prespune impartirea actiunilor companiei intre Alibaba si Softbank, cu fonduri de la firmele Bain si Blackstone.

Bain and Blackstone vor vinde The Weather Channel companiei Alibaba. Pe urma, Alibaba va plati The Wheather Channel si o diferenta considerabila de bani gigantului IT, in schimbul unei cote din actiunile asiatice ale firmei.

#actiuni yahoo, #Alibaba actiuni Yahoo, #actiuni Yahoo Asia , #Investitii IT