Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Steve Jobs avea dosar la FBI. Vezi ce continea!

Steve Jobs avea dosar la FBI. Vezi ce continea!


Fondatorul Apple, Steve Jobs, avea dosar la FBI. Institutia Americana a publicat dosarul de peste 190 de pagini pe care parintele iPhone il avea.

Dosarul face parte dintr-o ancheta inceputa in 1991, pe vremea cand geniul din spatele Apple era propus pentru conducerea unui comisii prezidentiale.

Steve Jobs ar fi fost tinta unei alerte cu bomba, in anul 1985, ar fi consumat droguri in tinerete si si-ar fi neglijat fata nascuta in afara casatoriei, arata ancheta data publicitatii, scrie AFP.

Investigatia derulata de FBI contine interviuri luate colegilor de munca, membrilor familiei si chiar vecinilor.

Reprezentantii FBI au chestionat si oficialii de la Ocuparea Fortei de Munca, pentru verificari de fond. Agentii americani au incercat sa afle daca Steve Jobs a consumat sau nu droguri.

Liderul Liderul Apple le-a spus oficialitatilor ca nu a experimentat consumul de stupefiante. Acuzatiile aratau ca ar fi incercat marijuana, hasis si LSD, in perioada cuprinsa intre 1970-1974, in ultimii ani de liceu si primii ani de facultate.

Ancheta FBI mai releva faptul ca Steve Jobs a fost implicat in mai multe procese. Acuzatiile au fost intentate impotriva sa, in calitate de director executiv Apple, dar niciodata nu a fost arestat si nu a fost nici membru al partidului comunist.

O persoana interogata de FBI sustine ca Steve Jobs era "un individ care inseala, care nu a fost niciodata complet franc, deplin cinstit".

Steve Jobs ar fi fost amenintat cu bomba, in luna februarie 1985, dupa ce un anonim ar fi solicitat de la Apple 1 milion de dolari.

Pe de alta parte, reputatia lui Steve Jobs este aparata de mai multe persoane. Una dintre acestea considera ca Steve Jobs isi conducea "afacerile de o maniera onorabila" si ca niciodata nu l-a vazut "exprimand partizanate".

O alta persoana vorbeste despre "integritatea" sa si de "marele sau simt moral". Un cunoscut il descrie drept un om "extrem de inteligent, un adevarat lider care a facut diferenta in industria informaticii".

In ancheta FBI facuta impotriva Steve Jobs exista si voci care spun ca geniul din spatele Apple "a suferit o schimbare de perspectiva, in urma unei revelatii filozofale, dupa ce a a participat la mai multe intruniri in Europa de Est, cu tematica mistica si religioasa".

In timp ce unii dintre cei intervievati au avut rezerve cu privire la caracterul lui Jobs, toate persoanele l-au recomandat cu incredere pentru o "pozitie importanta si responsabila" in guvernul american.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1908 ori