SAP cumpara SuccessFactors, in lupta cu Oracle

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 12:52
1367 citiri
SAP cumpara SuccessFactors, in lupta cu Oracle
Foto: SAP/ SURSA: Reuters

SAP va achizitiona SuccessFactors pentru 3.4 miliarde de dolari, intrand astfel si ea in lupta ofertelor de servicii cloud computing catre afaceri, dusa de marile companii tehnologice.

Compania germana SAP sustine ca ar putea plati 40 de dolari/actiune pentru compania americana SuccessFactors, o suma cu 52% mai mare decat pretul de la inchiderea sedintei de tranzactionare de vineri, dar si decat pretul mediu pe o luna. Suma oferita face imposibila vreo contraoferta din partea oricarei companii competitoare, scrie Reuters.

SuccessFactors, care a intrat pe bursa cu 10 dolari/actiune in urma cu patru ani, produce software pentru resurse umane, utilizat de companii pentru evaluarea performantelor angajatilor.

Contractul ajuta SAP sa vina puternic din urma pe segmentul de cloud computing, un domeniu aflat intr-o crestere rapida, in care informatiile sunt gazduite pe Internet.

Analistii avertizau, in urma cu putin timp, ca SAP risca sa piarda teren in fata rivalului american Oracle, care a incheiat in luna octombrie un contract de 1,5 miliarde de dolari, prin care cumpara firma de cloud computing RightNow Technologies, un alt competitor pentru compania germana SAP.

#SAP achizitioneaza SuccessFactors, #SAP lupta Oracle, #SAP cloud computing , #Investitii IT