O companie americana va evalua "potentialul pietei informatice din Romania"

Duminica, 01 Mai 2011, ora 11:49
1760 citiri
O companie americana va evalua "potentialul pietei informatice din Romania"

Firma Actionable Strategies, cu sediul in New York, a primit din partea Agentiei de Comert si Dezvoltare a SUA (USTDA - U.S. Trade and Development Agency) un proiect prin care se doreste "evaluarea potentialului investitional pe piata informatica din Romania", informeaza siteul newswiretoday.com, preluat de Gandul. 

Practic, firma trebuie sa alcatuiasca un raport din care sa reiasa daca Romania este sau nu profitabila pentru eventualele investitii ale americanilor in ceea ce priveste pietele de cloud-computing, programele de informatizare a administratiei publice, dar si accesul la internet de mare viteza.

Se asteapta sa gaseasca posibile investitii de minimum 20 de milioane de dolari

"Sunt foarte bucurosi ca avem posibilitatea de a contribui cu experienta noastra practica, acumulata pana acum, in ceea ce priveste cloud-computing dar si e-guvernarea", a declarat Jeffrey Wu, CEO-ul Actionable Strategies, potrivit sursei citate. "Vom putea (prin acest proiect, n.r.) sa identificam cele mai promitatoare oportunitati de investitii cu cele mai realiste sanse de a aduce rezultatele scontate", a adaugat el.

Proiectul din Romania va fi condus de catre Frank Safertal, director in cadrul companiei, care precizeaza ca are suficienta experienta, atat in Europa Centrala si de Est, cat si in Romania, pentru a putea aduce rezultate concrete.

Prima echipa a companiei va fi trimisa in Romania in mai. Wu a precizat ca se asteapta ca, dupa primele analize, sa rezulte investitii posibile de circa 20 de milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata informatica, #informatizarea romaniei, #investitii it&c, #actionable strategies , #Investitii IT