Majoritatea managerilor tineri vor comunica in afaceri prin sisteme video

Luni, 26 August 2013, ora 14:23
1461 citiri
Majoritatea managerilor tineri vor comunica in afaceri prin sisteme video
Tinerii CEO se vor baza pe solutii video pentru afaceri

Majoritatea directorilor executivi din noua generatie intentioneaza sa se bazeze in mare masura pe solutiile video pentru mediul de afaceri in vederea comunicarii cu echipele, colegii, furnizorii, clientii si potentialii colaboratori, precum si pentru a permite companiilor sa ofere noi produse si servicii.

Conform celor de la Cisco, o noua generatie intra in randurile managementului companiilor din intreaga lume si, ca si generatiile anterioare, va avea propriile metode preferate de comunicare si colaborare.

Trei din cinci tineri CEO se vor baza pe solutiile video pentru afaceri

In studiu se arata ca trei din cinci tineri directori executivi spun ca se vor baza mult mai mult pe solutiile video pentru mediul de afaceri in urmatorii 5 - 10 ani.

De asemenea, 87% considera ca solutiile video au un impact semnificativ si pozitiv asupra unei organizatii, enumerand diverse avantaje de la imbunatatirea experientei angajatilor aflati la distante mari de locul de munca la economisirea costurilor de transport si chiar atragerea unor specialisti de top.

La randul lor, 94% din organizatiile cu cel mult 400 de angajati considera ca solutiile video reprezinta o metoda de eliminare a barierelor de limba intr-un mediu de lucru tot mai globalizat.

Majoritatea prefera organizatii cu solutii de comunicare video implementate

Dintre respondenti, 87% au spus ca ar alege sa lucreze intr-o organizatie care asigura solutii de comunicare video in locul unei companii care nu a investit in comunicatii video pentru mediul de afaceri, deoarece o organizatie care ofera solutii video "este interesata sa foloseasca tehnologia pentru a stimula cresterea activitatii."

Principalele trei modalitati prin care tinerii directori executivi cred ca solutiile video vor ajuta organizatiile mai mici in privinta dificultatilor de limba constau in faptul ca ambele parti inteleg mai bine cum decurge conversatia, permite participantilor sa isi dea seama daca ceilalti nu inteleg un concept si consolideaza bunele relatii intre culturi.

Simplitate si Raspandire

Odata cu progresul tehnologiei video, se schimba si nevoile viitoare ale tinerilor directori. Principalii factori care ar putea afecta utilizarea comunicarii video de catre respondenti si organizatii sunt simplitate si raspandire.

In sondaj se arata ca solutiile video ar fi la fel de simplu de utilizat si de raspandite ca alte instrumente de comunicare obisnuite (telefon fix/mobil, mesaje instantanee, e-mail), iar majoritatea tinerilor directori ar folosi video destul de des. Astfel, 84% au declarat ca ar recurge la solutii video pentru cel putin una din fiecare patru interactiuni pentru care nu se afla fizic in acelasi loc cu persoana sau persoanele cu care colaboreaza.

De asemenea, mai mult, 53% au precizat ca sunt posibili "utilizatori pasionati" care ar recurge la solutiile video pentru 50-100% din interactiunile care nu au loc fata in fata.

Retineri privind folosirea camerelor video

Respondentii din sondaj au fost intrebati si in ce situatii au mai multe retineri privind distribuirea imaginilor video. Principalele cinci raspunsuri la nivel global au fost dezordine in birou, preocupari legate de propriul aspect, dorinta de a face mai multe lucruri in acelasi timp, trebuie sa manance si faptul ca, in general, nu se simt in largul lor in fata camerei video.

Studiul Cisco privind atitudinea tinerilor directori executivi fata de solutiile video a fost realizat pe un esantion de 1.300 de persoane, in varsta de cel mult 34 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comunicare video, #solutii afaceri, #solutii video, #management companii , #Investitii IT