Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Trafic.ro ofera in premiera audienta saptamanala a Internetului romanesc

Trafic.ro ofera in premiera audienta saptamanala a Internetului romanesc
Trafic.ro, principalul serviciu de monitorizare a audientei pe Internetul romanesc, a calculat, in premiera absoluta in Romania, audienta saptamanala a site-urilor monitorizate.

Peste 3,5 milioane de vizitatori din Romania au accesat site-urile monitorizate de Trafic.ro in saptamana 26 februarie - 4 martie (mai exact, 3.539.507 vizitatori). Numarul total al celor care au accesat site-urile romanesti in aceasta perioada a fost de 10.739.546 (diferenta de 7.200.039 reprezentand-o vizitatori din alte tari).

Datele au fost calculate pe baza numarului de vizitatori absolut unici, statistica implementata de Trafic.ro in data de 1 martie 2007.

Datele calculate in acest mod de Trafic.ro pot fi considerate cele mai apropiate de realitate dintre toate datele vehiculate pana in prezent in ceea ce priveste numarul de utilizatori de Internet autohtoni, erorile generate de gradul de duplicare a vizitatorilor fiind eliminate.

In ceea ce priveste preferintele romanilor pentru diversele categorii de site-uri, ordinea ramane practic neschimbata, insa datele privitoare la numarul de vizitatori sunt sensibil mai mici decat cele care erau vehiculate pana acum.

Cu peste un milion de vizitatori din Romania, categoria Stiri/Massmedia ocupa locul 3 in Topul celor mai accesate categorii.

Alte date interesante: cu 429944 vizitatori din Romania si 110.772 vizitatori din strainatate, categoria Prietenii/Matrimoniale se situeaza pe locul 13; categoria Locuri de munca se situeaza abia pe locul 22 (362.780 vizitatori din tara si 60.753 din strainatate); cu 194.046 vizitatori din tara si 59.962 vizitatori din strainatate, categoria Bloguri devanseaza o categorie aparent mai bine plasata: Imobiliare (190.513 vizitatori din tara si 22.296 vizitatori din strainatate).

Vizitator absolut unic pe o perioada data (in cazul Trafic.ro, pe o perioada de o saptamana) este un vizitator contorizat o singura data, indiferent de numarul vizitele pe care le-a efectuat in perioada de timp ce se afla in discutie.

BloombizTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 823 ori