Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Trafic.ro - 7 ani de contributie la dezvoltarea Internetului in Romania

Trafic.ro - 7 ani de contributie la dezvoltarea Internetului in Romania
In fiecare secunda, sunt accesate peste 650 de pagini ale internetului romanesc. Iar in fiecare luna, peste 1,5 miliarde. De sapte ani, Trafic.ro monitorizeaza cresterea internetului in Romania. O crestere care se anunta, in continuare, spectaculoasa.

<a href=http://www.trafic.ro/ target=_blank>Trafic.ro</a>, serviciul de monitorizare a audientei folosit de majoritatea site-urilor din Romania, a implinit sapte ani de functionare.

"Sunt sapte ani in care, practic, s-a scris istorie in online-ul romanesc. Astazi, suntem pregatiti sa procesam 6.000 de pagini in fiecare secunda sau, altfel spus, peste 15,5 miliarde de pagini in fiecare luna.In acest moment, Trafic.ro beneficiaza de unul dintre cele mai performante sisteme anti-frauda existente pe plan mondial, iar dezvoltarile implementate in ultimul an il ridica, pentru a fi modesti, la calitatea oricarui serviciu de top de pe plan mondial" afirma Radu Sitaru, Director General Adjunct al Netbridge Development.

De la istoria internetului romanesc

Intr-o buna masura, istoria Trafic.ro se confunda cu istoria internetului romanesc. Pentru aducere aminte, iata cateva momente aleatoare:

- 15 februarie 2001, ora 05:39: Trafic.ro monitorizeaza 1.109 site-uri active (cu un total de 518.405 vizitatori in ultimele sapte zile);

- 1 martie 2005, ora 07:00: Trafic.ro monitorizeaza 16.694 site-uri active (cu un total de 14.571.739 vizitatori in ultimele sapte zile);

- 4 octombrie 2007, ora 13:00: Trafic.ro monitorizeaza 34.296 site-uri active (cu un total de 44.185.837 vizitatori in ultimele sapte zile);

la istoria unui serviciu

In data de 18 iunie 2002, este lansata versiunea 2 a<a href=http://www.trafic.ro/ target=_blank>Trafic.ro</a>. Incepand cu anul 2004, in plus fata de datele de audienta disponibile gratuit, Trafic.ro permite si masurarea audientei globale a Internetului in Romania (a vizitatorilor unici pe toate site-urile monitorizate), prin numararea fiecarui vizitator o singura data in cursul unei zile, pe fiecare site inscris in trafic. Din luna mai 2006, serviciul Trafic.ro este certificat de TRUSTe, autoritatea internationala in domeniul bunelor practici de colectare a informatiilor prin internet.

In toamna anului 2006, Trafic.ro incepe seria dezvoltarilor, fiecare utilizator de internet putand beneficia acum gratuit de urmatoarele statistici: Vizite, Cercetari demografice, Vizitatori absolut unici, Vizitatori absolut unici din Romania, Pagina de Intrare, Pagina de Iesire, Top Pagini si Durata Vizitei, Trafic.ro Tools, Pagini pe vizita si Top Continut.

Istoria online-ului romanesc este abia la inceput. Iar <a href=http://www.trafic.ro/ target=_blank>Trafic.ro</a> va continua si pe mai departe sa ajute la dezvoltarea unui Internet matur si puternic.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1182 ori