Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oficiul National pentru Jocuri de Noroc vrea sa blocheze accesul romanilor la site-urile de jocuri neautorizate

Oficiul National pentru Jocuri de Noroc vrea sa blocheze accesul romanilor la site-urile de jocuri neautorizate


ONJN discuta cu providerii de internet pentru a bloca accesul romanilor la site-urile de pariuri sportive si jocuri de noroc online detinute de firmele care nu sunt autorizate in Romania si nu platesc fiscului taxa de 0,1% pe mana jucata, a declarat presedintele Oficiului, Odeta Nestor.

"Ne asteptam sa se autorizeze operatorii de jocuri online, mai ales ca am reglementat zona providerilor de internet, si sper sa reusim sa taiem accesul la site-urile neautorizate. Se va da posibilitatea jucatorului roman sa joace pe toate site-urile detinute de operatori inregistrati in Romania", a spus sefa Oficiului National pentru Jocuri de Noroc.

Ea a aratat ca se va elabora o lista neagra cu societatile care nu sunt autorizate in Romania, pe care o vor putea consulta atat providerii de internet, cat si jucatorii.

"E infractiune si in acest moment sa joci pe un site neautorizat in Romania", sustine Odeta Nestor.

Ea a aratat ca monitorizarea operatorilor de pariuri si jocuri de noroc online se va face de catre Oficiul National pentru Jocuri de Noroc prin servere oglinda montate de catre firmele care vin la autorizare, cu acces la informatii si chei de control.

Prin noua legislatie, fiecare mana jucata online la jocuri de noroc se va impozita cu 0,1% din valoare, in timp ce la pariurile in cota fixa online se va percepe o taxa de 16% din veniturile operatorului, dar nu mai putin de 90.000 de euro.

Comisia Europeana a cerut in luna noiembrie mai multor state europene, printre care si Romania, sa se asigure ca reglementarile nationale in materie de servicii de jocuri de noroc respecta libertatile fundamentale ale Tratatului privind functionarea UE.

In cazul Romaniei, Belgiei, Ciprului, Republicii Cehe, Lituaniei si Poloniei, Executivul european a trimis o cerere oficiala de informatii privind legislatia nationala care "restrictioneaza furnizarea de servicii de jocuri de noroc".

Potrivit unui comunicat, CE este "preocupata" de compatibilitatea cu legislatia UE a dispozitiilor nationale care conditioneaza furnizarea serviciilor de jocuri de noroc online de "prezenta fizica in statul membru destinatar, stabilind o forma juridica specifica in baza legislatiei nationale, impunand obtinerea unei aprobari prealabile din partea autoritatilor pentru orice modificari ale structurii actionariatului sau interzicand capitalul strain".

Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta prin care se va stabili ca nu vor mai fi impozitate veniturile obtinute de catre persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc on-line, jocuri caracteristice cazinourilor si cluburilor de poker.

In schimb, ONJN si Ministerul Finantelor propun cresterea taxelor platite de operatori, iar in urma noii modalitati de impozitare se asteapta la venituri suplimentare de 34 milioane lei, dublu fata de suma inregistrata anul trecut.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1996 ori
Citeste mai multe despresite jocuri online jocuri online taxe