Narcisa Iorga (CNA): Presedintele CNA a afirmat fara echivoc ca "trebuie reglementat spatiul virtual"

Joi, 01 Mai 2014, ora 15:29
1330 citiri
Narcisa Iorga (CNA): Presedintele CNA a afirmat fara echivoc ca "trebuie reglementat spatiul virtual"

Presedintele CNA a afirmat fara echivoc ca "trebuie reglementat spatiul virtual", a spus Narcisa Iorga, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

Reactia Narcisei Iorga vine dupa ce, miercuri, presedintele CNA, Laura Georgescu, a negat intr-o declaratie de presa ca vrea sa controleze mediul online, asa cum sustinuse Iorga, precizand ca "oricine afirma ca urmeaza sa reglementeze internetul trebuie mai intai sa reglementeze Cosmosul", conform Mediafax.

"Informatiile vehiculate in ultimele zile referitoare la 'pericolul' in care ar urma sa intre 'libertatea de expresie pe internet' s-au bazat pe distorsionarea de catre doamna Narcisa Iorga, membru al Consiliului, a unei informari facute in sedinta publica a CNA din data de 24.04.2014, ca urmare a participarii mele, in calitate de presedinte al CNA, la Conferinta Internationala 'Protectia minorilor in era digitala', ce a avut loc la Atena in zilele de 14 si 15 aprilie 2014", afirma Laura Georgescu.

In schimb, Narcisa Iorga spune ca nu a distorsionat cu nimic informarea presedintelui CNA cu privire la participarea sa la o conferinta internationala. "Doamna Laura Georgescu trebuie sa-si asume propriile declaratii, macar cele facute in spatiul public. Domnia sa a afirmat fara echivoc ca <> si ca CNA trebuie sa vina cu <>", spune Narcisa Iorga.

Narcisa Iorga precizeaza ca Laura Georgescu a declarat in sedinta publica a CNA din 24 aprilie ca "am putea sa facem noi (n.r. CNA) primul pas si sa mergem mai departe spre luarea in calcul a modificarii Directivei Europene, avand in vedere ca in mai putin de o luna, comisarii europeni isi predau mandatele", inclusiv comisarul Neelie Kroes, "o mare militanta pentru reglementarea internetului".

"Personal, am intrebat-o pe doamna Laura Georgescu ce pozitie oficiala a prezentat la reuniunea internationala de la Atena si ce anume, concret, ar trebui sa faca CNA. Presedintele Consiliului National al Audiovizualului a afirmat ca a prezentat participantilor faptul ca 'in Romania nu avem reglementari pe virtual' si ca ar trebui ca, pana in luna septembrie a acestuia an, 'sa facem propuneri, intr-o prima faza, pentru reglementari minime'. Doamna Laura Georgescu a adaugat ca la conferinta internationala de la Atena 'nu s-a umblat decat la construirea unui puzzle cu un singur enunt: trebuie reglementat spatiul virtual'", spune Narcisa Iorga.

Aceasta face trimitere si la referirea presedintelui CNA la "Cosmos". "Persoana care a afirmat public ca trebuie reglementat spatiul virtual este una si aceeasi cu persoana care a semnat, in numele CNA, comunicatul de presa conform caruia 'oricine afirma ca urmeaza sa reglementeze internetul trebuie mai intai sa reglementeze Cosmosul'. Concluzia este una, pe cat de simpla, pe atat de halucinanta: presedintele CNA vrea sa reglementeze mai intai Cosmosul", spune Narcisa Iorga.

De asemenea, Narcisa Iorga relateaza aspecte din alte sedinte ale CNA, care in opinia sa demonstreaza faptul ca Laura Georgescu "nu se ridica la nivelul unei autoritati a statului".

"In ultimele doua luni ale acestui an, presedintele CNA s-a autodeclarat 'sclav' in mod repetat intr-o sedinta publica, asociindu-se cu o campanie a unui post de televiziune analizata in acea sedinta. A urmat o sedinta in care a repetat afirmatia ca 'trebuie sa-si ia pastila' pentru ziua in curs, eschivandu-se unor intrebari legitime legate de raportul de activitate al CNA. Ultima, dar probabil nu cea din urma declaratie socanta este cea de ieri, referitoare la reglementarea Cosmosului.

Avand in vedere aceste fapte, afirm in mod public ca prin comportamentul sau, presedintele CNA Laura Georgescu demonstreaza ca nu se ridica la nivelul unei autoritati a statului, membra a forurilor europene din domeniul audiovizualului si aflata sub reglementarea Uniunii Europene. Se face de ras pe sine si Guvernul Romaniei, care a propus-o pentru a ocupa functia de membru al CNA. Trebuie sa inceteze!", spune Narcisa Iorga

#cna internet, #iorga cna , #Internet Romania