Ministrul Educatiei: 2.400 de scoli vor fi conectate la Internet in urmatoarele 6 luni

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 10:29
1654 citiri
Ministrul Educatiei: 2.400 de scoli vor fi conectate la Internet in urmatoarele 6 luni

Ministrul Educatiei Remus Pricopie a anuntat, luni, ca aproximativ 2.400 de scoli din mediul rural si din cel mic urban vor fi conectate la internet cu banda larga in urmatoarele 6 luni.

"Este un proiect care va un impact foarte mare la nivelul scolii romanesti dar si la nivelul societatii romanesti", a afirmat ministrul Pricopie.

La ministerul Educatiei a fost semnat, luni, in prezenta primului ministru Victor Ponta, contractul pentru furnizarea de produse si servicii in vederea implementarii programului "Internet in scoala ta. Conectarea la internet broadband a unitatilor scolare zona rurala si mic urbana".

Valoarea contractului este de aproximativ 120 de milioane de lei, fara TVA, si vizeaza facilitarea accesului public al institutiilor de invatamant din zonele dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicatii.

Prezent la semnarea contractului, ministrul delegat pentru Invatamantul Preuniversitar Mihnea Costoiu a afirmat ca peste 710.000 de elevi si 56.000 de profesori vor fi beneficiarii directi ai acestui sistem. Costoiu a punctat ca sistemul va facilita reducerea decalajului educational dintre mediul urban si mediul rural.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ministerul Educatiei internet, #educatie mediul rural , #Internet Romania