Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Internetul broadband are o acoperire in Romania sub media europeana

Internetul broadband are o acoperire in Romania sub media europeana


Rata medie de acoperire a internetului de mare viteza (broadband) in Romania se situa, anul trecut, la 56%, sub media europeana de 76%, si plaseaza tara pe locul 26 in Uniunea Europeana in aceasta privinta, se arata intr-o statistica Roland Berger Strategy Consultants, prezentata, marti, cu ocazia unei conferinte de specialitate.

Conform sursei citate, la nivel global, numarul de conexiuni broadband a depasit 700 de milioane si va continua sa creasca cu aproximativ 5% in fiecare an pana in 2018.

Romania a ajuns, in 2013, la 3,8 milioane de conexiuni de internet in banda larga, dupa ce in 2005 numarul acestora era de doar 300.000. Estimarile specialistilor arata ca, in urmatorii patru ani, conexiunile broadband ar putea ajunge in Romania la 4,5 milioane.

Din datele Eurostat reiese faptul ca, in 2013, 42% dintre romani nu au folosit niciodata internetul, in timp ce 40% dintre companiile cu mai putin de zece angajati se aflau in aceeasi situatie. In prezent, aproape o treime (28%) dintre romani utilizeaza un smartphone, din ce in ce mai multi au calculatoare, tablete sau televizoare inteligente, iar internetul intregeste portofoliul de produse.

Planul National NGN (Next Generation Network) al Romaniei are la baza Agenda Digitala pentru Europa, elaborata de Comisia Europeana. Obiectivul principal al documentului este de a avea, pana in anul 2020, acoperire broadband cu viteze de 100 Mbps, de 100%. Potrivit celor mai recente statistici realizate la nivel european, 25% dintre conexiunile la Internet din Romania sunt de peste 100 Mbps, comparativ cu 5,9%, in Europa.

Datele de la baza studiului au fost colectate de catre GfK Romania in cadrul unei cercetari de piata derulata in cursul lunii octombrie 2013. Informatiile colectate au fost completate cu date statistice de la institutii, precum Comisia Europeana sau OCDE si cu analizele realizate de Roland Berger Strategy Consultants.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1487 ori