Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cei mai slabi la www

Cei mai slabi la www
Nici internet la firma si nici site propriu. Nu este vorba de o companie anume ci de mai mult de o jumatate dintre firmele existente pe piata romaneasca. Cu alte cuvinte, suntem pe ultimul loc in Uniunea Europeana la numarul de firme care au site propriu sau care au acces la internet.

Romania ocupa ultima pozitie, la distanta semnificativa fata de celelalte state din blocul comunitar, gradul de penetrare al internetului in mediul corporatist ajungand la 58%, potrivit datelor Biroului european de statistica, Eurostat. La realizarea studiului, Eurostat a folosit datele aferente anului 2006.

Cea mai mare pondere a companiilor cu acces la Internet s-a inregistrat in Finlanda 99%, urmata de Slovacia 98%, Belgia, Danemarca si Austria cu 97%, Olanda 97%.

Pe locurile codase se afla, la mare distanta de Romania, Bulgaria, cu un procent de 75%, Letonia si Ungaria 86%, Cipru 88% si Lituania cu 89%.
La inceputul acestiu an, 65% dintre firmele din UE aveau un website. Romania se situeaza si la aceasta categorie pe ultima pozitie in Uniunea Europeana, cu doar 24%.

Cel mai mare numar al companiilor reprezentate in mediul virtual s-a inregistrat in Suedia 85%, urmata de Danemarca 84% si Finlanda 81%. La polul opus, alaturi de noi se afla vecinii bulgari 31% si Letonia 39%.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1115 ori