Alegeri parlamentare 2012: Cum se prezinta online liderii USL

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 14:35
2305 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Cum se prezinta online liderii USL

Modul in care se promoveaza online un candidat la alegerile parlamentare poate fi un indicator decisiv pentru alegatori, in contextul in care Internetul este un mediu guvernat de transparenta.

Business24 a cercetat modul in care se prezinta pe Internet cei trei lideri ai formatiunii Uniunea Social Liberala (USL), Victor Ponta, Crin Antonescu si Dan Constantin.

USL, formatiunea politica creditata cu cele mai mari sanse la alegerile parlamentare, are un webiste oficial - uslonline.ro - in care, printre altele, utilizatorii pot vizualiza profilul fiecarui candidat la alegerile parlamentare din partea USL.

USL are si pagina de Facebook - facebook.com/uslonline, care a strans pana in prezent peste 12.500 de like-uri.

Formatiunea are, de asemenea, cont de Twitter si canal video pe YouTube. USL este urmarita pe Twitter de 355 de persoane, iar pe YouTube de 17 utilizatori.

Victor Ponta

Premierul are pagina pe Facebook - facebook.com/Ponta.Victor -, unde a strans pana in prezent aproape 57.000 de like-uri.

Pagina contine o aplicatie pentru newsletter din partea partidului PSD, dar si o pagina speciala in care sunt descrise prioritatile guvernului.

Pagina de Facebook a lui Victor Ponta este acutalizata des si contine fotografii, dar si linkuri catre alte site-uri, articole din presa sau relatari de la deplasarile lui Victor Ponta.

Primul-ministru este prezent si pe Twitter (@Victor_Ponta), unde este urmarit de 3.731 de persoane. Contul este gestionat de catre echipa lui Victor Ponta.

Politicianul are si canal YouTube, unde este urmarit de catre 71 de utilizatori. Contul a fost creat in data de 27 septembrie 2010.

Victor Ponta are si site oficial de prezentare, dar si blog, gazduit pe platforma Wordpress. Ultima insemnare dateaza din 16 noiembrie si este despre alegerile din Lituania.

Victor Ponta este prezent inclusiv pe Google Plus, unde este urmarit de catre 376 de utilizatori.

Crin Antonescu

Ca si Victor Ponta, si Crin Antonescu are pagina de Facebook, cu ceva mai putine like-uri, putin peste 32.000.

Liberalul este prezent si pe Twitter (@CrinAntonescu09), unde are peste 3.950 de urmaritori si unde urmareste 87 de persoane, printre care Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Eduard Hellwig sau Sorin Oprescu.

Crin Antonescu are si website, care are structura unui blog, dar nu este scris la persoana a I-a. Ultimul articol este din data de 17 noiembrie, despre o tema electorala.

Liberalul are si canal YouTube, infiintat inca din data de 22 mai 2009, unde sunt publicate 117 videoclipuri. Ultimul clip urcat in reteaua YouTube de catre Crin Antonescu este din data de 29 iulie 2012.

Daniel Constantin

Presedintele partidului conservator este, ca si colegii sai, prezent in social media, adica Facebook si Twitter(@DanielCnst).

Daniel Constantin nu si-a actualizat numele paginii de Facebook - http://www.facebook.com/pages/Daniel-Constantin/275632269117054 - unde a strans peste 10.000 de like-uri. Pagina este actualizata des, atat cu fotografii, cat si cu linkuri catre diverse articole.

Nu acelasi lucru se poate spune despre contul de Twitter, unde Daniel Constantin nu are niciun mesaj publicat. Contul sau este urmarit de 38 de persoane, dintre care Raluca Ispir, Mariana Campeanu sau Eduard Hellwig.

Clasamentul Facebook - cum stau cei trei

Dintre cei trei politicieni, Victor Ponta sta cel mai bine in clasamentul Facebrands, un serviciu de monitorizare a paginilor de Facebook in Romania. El se afla pe locul 4, al mare distanta de ultimul loc al podiumului, ocupat de Silviu Prigoana, care are peste 86.000 de fani.

Crin Antonescu se afla pe locul 11 in cadrul sectiunii "politicieni", inaintea lui clasandu-se Cristian Popescu Piedone, Elena Udrea, Sorin Oprescu sau Remus Cernea.

Daniel Constantin se afla pe locul 24 al acestui clasament, dupa Theodor Paleologu sau Mircea Geoana.

In Romania exista peste 5 milioane de utilizatori care s-au inregistrat in reteaua sociala Facebook.

Clasamentul blogurilor

Blogul lui Victor Ponta se afla pe locul 352 in clasamentul blogurilor Zelist, realizat de compania TreeWorks. Clasamentul cuprinde peste 66.000 de bloguri active.

Blogul lui Crin Antonescu nu figureaza in acest top, iar cel al lui Daniel Constantin se afla pe locul 10.123.

#Victor Ponta social media, #Victor Ponta blog, #Crin Antonescu social media, #Crin Antonescu blog, #Daniel Constantin social media, #Daniel Constantin blog , #Internet Romania