SRI si FBI vor colabora pentru a combate frauda cibernetica

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 10:15
2063 citiri
SRI si FBI vor colabora pentru a combate frauda cibernetica

Numarul cauzelor de frauda informatica a crescut in continuu in ultimii ani, fortand autoritatile sa vina cu metode inovative pentru a tine pasul cu hackerii romani, informeaza Antena3, citand AFP.

Expertii in securitate informatica sunt de parere ca Romania este un loc favorabil aparitiei hackerilor, deoarece detine resurse IT si este un spatiu cu nivel ridicat de educatie dar si cu dificultati economice.

Astfel, tinerii cu potential, absolventi ai facultatilor cu profil IT sunt usor de atras in cercurile criminalilor cibernetici.

Potrivit ambasadorului SUA la Bucuresti, Mark Gittenstein, SUA ar pierde anual un miliard de dolari din cauza fraudelor informatice, care au legatura cu Romania.

Anul trecut au fost retinute peste 800 de persoane acuzate de infractiuni informatice, in timp ce in primele zece luni ale acestui an s-au inregistrat deja 768 de astfel de cazuri.

Una din problemele privind prinderea si condamnarea hackerilor romani este legislatia din domeniu, a Romaniei, care este depasita si care nu considera infractiunile cibernetice drept infractiuni de risc major.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#frauda cibernetica, #SRI FBI crima cibernetica, #hackeri romani, #frauda informatica Romania , #Internet hacking