Se intensifica lupta impotriva infractorilor online - tu cum te protejezi de fraude?

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 11:01
1235 citiri
Se intensifica lupta impotriva infractorilor online - tu cum te protejezi de fraude?

Internetul a devenit o parte integrala si indispensabila societatii si economiei. Retelele de socializare sunt utilizate de 80% dintre tinerii europeni, conform datelor Eurostat disponibile la 14 decembrie 2010, iar comertul electronic global cumuleaza, in fiecare an, circa 8 miliarde de dolari.

In conditiile in care tranzactiile personale si profesionale se desfasoara online, la fel se intampla si cu activitatea infractionala.

In fiecare zi, circula mai mult de 150.000 de virusi si alte tipuri de coduri malitioase, carora le cad victime milioane de persoane. Zilnic, pana la 600.000 de conturi de Facebook trebuie blocate din cauza unor tentative de piraterie, potrivit Comisiei Europene.

In pas cu tendintele, hackerii s-au reorientat in prezent in special catre tablete si smartphone-uri si, in plus, a crescut ingrijorator numarul atacurilor impotriva companiilor si a guvernelor.

Cititi mai multe despre Se intensifica lupta impotriva infractorilor online - tu cum te protejezi de fraude? pe Ziare.com.

#hackeri romania, #fraude online, #hackeri , #Internet hacking