Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lituania a suspendat ratificarea acordului ACTA

Lituania a suspendat ratificarea acordului ACTA


Lituania a decis sa suspende ratificarea acordului multilateral cu privire la bunurile contrafacute ACTA, considerat de anumiti utilizatori ai Internetului ca fiind un atentat la libertate.

"S-a decis ca ACTA nu va fi supus ratificarii pe termen scurt. Vor avea loc consultari", a declarat pentru presa ministrul de Justitie Reminijus Simasius dupa o reuniune a guvernului.

"Dupa escaladarea controverselor, necesitatea unei discutii serioase intre institutii si public cu privire la aceasta problema a devenit evidenta", a adaugat acesta.

Anterior, ministrul apreciase pe blogul sau ca anumite dispozitii ale acestui tratat "ridica intrebari serioase", subliniind ca el "nu apreciaza ca tratatul a fost semnat evitand cu grija discutiile in cadrul UE si al Lituaniei".

Acordul ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) a fost semnat la 26 ianuarie la Tokyo de 22 din cele 27 de guverne europene, printre care si cel al Lituaniei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1701 ori