In Anonymous se ascund hackeri motivati de furt

Marti, 06 Martie 2012, ora 10:46
2317 citiri
In Anonymous se ascund hackeri motivati de furt

Un raport al companiei americane de securitate Symantec, care afirma ca in randul militantilor din domeniul informatic Anonymous s-au infiltrat hackeri care incearca sa obtina coordonatele lor bancare, a provocat luni reactii diferite in cadrul grupului.

Un mesaj publicat pe unul dintre conturile de Twitter ale grupului, @YourAnonNews, a denuntat raportul Symantec ca fiind "fals si calomnios". Alte mesaje ale hackerilor din cadrul Anonymous au avertizat simpatizantii.

Compania Symantec, care a fost vizata de atacuri ale Anonymous, a anuntat ca un program pus la dispozitia simpatizantilor miscarii pentru a-l descarca gratuit si a-l folosi in atacuri informatice a fost inlocuit cu un alt program care permite sustragerea coordonatelor bancare.

Un link de tip pastebin.com, care era trimis simpatizantilor Anonymous, a fost inlocuit cu un alt link, similar, care trimite catre virusul Zeus, potrivit Symantec.

"Virusul Zeus participa la atacurile de negare de serviciu, dar el nu se opreste acolo", potrivit unui mesaj postat de Symantec pe blogul sau. "El fura si datele bancare ale internautului, mesageria web si cookies".

Astfel, "nu numai ca simpatizantii (Anonymous) vor incalca legea participand la atacuri informatice, ci vor fi expusi riscului de a li se fura datele bancare si e-mailurile", a adaugat Symantec.

Potrivit companiei, link-ul a fost plasat la 20 ianuarie, in ziua inchiderii de catre autoritatile americane a site-ului de sharing Megaupload.

In ianuarie, Anonymous au scos din serviciu, timp de cateva ore, site-urile FBI si Departamentului de Justitie, ca represalii fata de inchiderea de catre Statele Unite a site-ului Megaupload.

La sfarsitul lui 2010, Anonymous au atacat site-urile Amazon, Visa, MasterCard si PayPal pentru a denunta decizia acestora de a inceta sa mai lucreze cu WikiLeaks.

#Anonymus hackeri, #raport Symantec Anonymus, #virus Zeus, #atacuri Anonymus , #Internet hacking