Hackerii au atacat o mare firma de securitate cibernetica

Marti, 01 August 2017, ora 09:15
4102 citiri
Hackerii au atacat o mare firma de securitate cibernetica
Foto: Null Byte

De obicei, firmele de securitate cibernetica au ca scop protejarea clientilor de infractorii cibernetici si se asteapta mai putin ca fix ele sa devinta tinta atacurilor lansate de acestia.

S-a intamplat totusi si acest lucru, compania Mandiant raportand saptamana aceasta ca un cont de pe o retea de socializare al unui angajat al sau a fost compromis in cadrul unui atac cibernetic, anunta CNN Money.

Reprezentantii firmei sunt acum ingrijorati ca aceasta bresa ar fi putut permite hackerilor sa se infiltreze si in bazele de date ale Mandiant sau ale companiei-mama, FireEye.

"Vom demara o investigatie urgenta pentru a limita expunerea noastra la acest risc. Pana acum nu avem probe care sa arate ca sistemele Mandiant sau FireEye ar fi fost compromise", au anuntat reprezentantii firmei de securitate cibernetica.

Hackerii au postat un mesaj online in care anunta ca ar fi intrat in baza de date a companiei, dar nu au venit si cu o dovada in acest sens.

"Haideti sa le luam tot ce au, sa le atacam tarile si sa le demolam reputatia in domeniu", se mentioneaza in postarea care indeamna si alti hackeri sa se alature operatiunii intitulate #LeaktheAnalyst.

Dupa ce anuntul a fost facut public, actiunile FireEye au inregistrat o scadere de 5 procente pe bursa.

Rustam Mirkasymov, expert in amenintari cibernetice pentr IB Group, spune ca atacul asupra Mandiant este ca o palma pe obrazul comunitatii din mediul de securitate cibernetica.

"Incidentul ne arata ca unii profesionisti din sfera securitatii cibernetice nu dau atentie tocmai securizarii conturilor personale", spune acesta.

Mandiant a fost cumparata cu un miliard de dolari de catre FireEye, in 2014, iar firma asigura solutii de securitate pentru companii precum Sony sau Home Depot, dar si pentru agentii guvernamentale, universitati si institutii medicale.

#atac hackeri, #firme securitate cibernetica, #Mandiant, #clienti Mandiant, #hackeri SUA , #Internet hacking