Grupul de hackeri Anonymous ameninta cu noi atacuri de Anul Nou

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 11:35
1722 citiri
Grupul de hackeri Anonymous ameninta cu noi atacuri de Anul Nou
Grupul de hackeri Anonymous ameninţă cu noi atacuri de Anul Nou

Grupul de hackeri Anonymous a amenintat cu lansarea unor noi atacuri informatice de Anul Nou, la o saptamana dupa ce a descarcat mii de date personale de pe site-ul agentiei de analiza Stratfor.

Intr-un comunicat publicat joi pe Internet, membri ai grupului Anonymous care se autointituleaza "AntiSec" anunta ca pe 31 decembrie vor lansa atacuri vizand "multiple tinte din cadrul fortelor de ordine (americane), de la un capat la altul" al Statelor Unite.

Grupul de hackeri a revendicat un atac impotriva Stratfor si a postat un link spre ceea ce ei prezinta a fi o lista a clientilor agentiei de analiza de informatii, pe care figureaza, intre altii, Departamentul american al Apararii, subcontractori din sectorul securitatii si giganti din domeniul ITC ca Apple sau Microsoft.

In comunicatul postat joi, Anonymous publica link-uri catre 75.000 de nume, date ale unor carduri de credit si parole care apartin acestor clienti. Hackerii au difuzat, de asemenea, link-uri care ofera acces la informatii personale ale unui numar de 860.000 de persoane inscrise pe site-ul Stratfor, intre care 50.000 de adrese electronice ale unor membri ai administratiei americane.

Gruparea Anonymous a devenit cunoscuta dupa ce a efectuat numeroase atacuri informatice in intreaga lume. In august, hackerii au piratat site-ul Ministerului sirian al Apararii, in semn de protest fata de reprimarea miscarii de contestare a regimului lui Bashar al-Assad.

#hackeri anonymous, #atacuri hackeri , #Internet hacking