Criminalitatea informatica, evaluata la 388 mld dolari/ an

Marti, 20 Martie 2012, ora 15:03
1583 citiri
Criminalitatea informatica, evaluata la 388 mld dolari/ an

Criminalitatea informatica la nivel mondial este estimata la 388 miliarde dolari pe an, mai mult decat traficul de marijuana, de cocaina si de heroina la un loc, a declarat marti Ioana Vasiu, manager de Proiect FP7 al Comisiei Europene (CE) si co-autoar al cartii "Criminalitatea in Cyberspatiu".

"Lumea virtuala nu este nici mai sigura, nici mai putin sigura decat lumea fizica, ci la fel are cele doua parti, pe care va trebui sa le lamurim. Daca noi spunem ca acum criminalitatea informatica valoreaza mai mult decat traficul de marijuana, de cocaina si de heroina la un loc, adica este de 388 miliarde de dolari pe an si se apropie de valoarea traficului de droguri, care se ridica la 411 miliarde de dolari, ne vom da seama unde s-au mutat de fapt criminalii acestei lumi", a mentionat Ioana Vasiu, in cadrul unei conferinte de specialitate la BNR.

Aceasta a mentionat ca, anul trecut, firma Norton a facut o analiza, fiind chestionati 120.000 de oameni din 24 de tari. Potrivit acestei analize, un adult este de trei ori mai expus sa cada tinta unui atac informatic decat unui atac fizic ca furt sau talharie.

#criminalitatea informatica, #criminalitatea cibernetica, #criminalitatea informatica estimari valoare , #Internet hacking