Condamnare record: Un hacker are de executat 334 de ani de inchisoare

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 14:53
3949 citiri
Condamnare record: Un hacker are de executat 334 de ani de inchisoare
Foto: Twitter/ Onur Kopcak

Justitia din Turcia a emis cea mai dura sentinta primita vreodata de cineva pentru infractiuni cibernetice. Un hacker de 26 de ani a fost condamnat la o pedeapsa totala de 334 de ani de inchisoare pentru frade bancare, incluzand si furtul datelor de pe 54 de carduri de credit.

Onur Kopcak, hackerul care nu mai are sanse sa iasa vreodata din inchisoare, a fost condamnat la 135 de ani de detentie pentru furtul datelor de pe 11 carduri de credit. Tanarul primise in 2013 o alta pedeapsa de 199 de ani pentru infractiuni similare, anunta CNBC. Pedepsele vor fi cumulate rezultand un total de 334 de ani de inchisoare.

In primul dosar, deschis pe numele sau si a altor 11 complici cu varste apropiate, Kopcak a fost acuzat ca a realizat pagini web care le copiau pe cele ale unor banci, pacalind astfel 43 de clienti sa se logheze cu datele de cont si parolele, pentru a fi furate, informeaza ziarul Daily Sabah.

Pedeapsa suplimentara dictata in cazul infractorului a fost ceruta de procurorii turci, care au descoperit ca hackerul a pus in vanzare catre alte grupari de infractori datele confidentiale obtinute de pe cardurile de credit ale altor 11 victime.

Lista infractiunilor care i-au adus condamnarea record dictata de judecatorii din Turcia include: furt de identitate, falsificarea paginilor web, frauda online si falsificarea cardurilor bancare.

Tanarul hacker isi ispaseste pedeapsa in inchisoarea Osmaniye din provincia Adana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sentinta record hacker, #infractiuni cibernetice Turcia, #frauda carduri Turcia , #Internet hacking