Comerciantii australieni sporesc securitatea, de frica hackerilor romani

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 09:55
1764 citiri
Comerciantii australieni sporesc securitatea, de frica hackerilor romani

Peste 100 de comercianti australieni si-au intarit sistemele de securitate, dupa ce au cazut victime unei retele criminale de hackeri romani, care au furat informatiile de pe cartile de credit a mai mult de 500.000 de australieni, scrie joi The Australian.

Sapte membri au fost inculpati noaptea trecuta in cel mai mare furt de date de pe carti de credit din istoria Australiei, dupa ce reteaua criminala a fost destructurata intr-o operatiune comuna a politiei romane si a celei australiene.

Peste 30 de milioane de dolari au fost cheltuiti in tranzactii ilegale pe cel putin 30.000 de carti de credit false, create de hackeri cu ajutorul informatiilor furate si vandute unor infractori din Europa, Asia si SUA.

Potrivit responsabilului cu operatiunile impotriva criminalitatii cibernetice al politiei federale australiene, comandantul Glen McEwan, operatiunea de 17 luni cu numele de cod "Lino" a culminat marti cu 36 de mandate de perchezitie in Romania si 16 persoane arestate. "Un numar mare de echipamente de calculator, inclusiv servere, au fost confiscate in timpul operatiunii", a declarat acesta.

"Sapte din acesti barbati au fost direct implicati in activitatea ilegala axata pe Australia. Acestia, cu varste intre 20 si 31 de ani, au fost arestati si pusi sub acuzare noaptea trecuta de autoritatile romane pentru diverse infractiuni. Am fost informat ca cea mai grava infractiune se pedepseste cu maxim 15 ani de inchisoare", a precizat responsabilul.

In total, 13 agentii internationale au fost implicate in operatiune, inclusiv MI5, agentia britanica de informatii, si FBI.

Printre cei arestati se numara Gheorghe "Ursul Carpatin" Ignat, un campion la lupte greco-romane care ar fi calatorit in Australia in ultimii ani.

Reteaua cauta pe internet deficiente in sistemele de securitate ale comerciantilor si a accesat ilegal calculatoarele a peste 100 de magazine, benzinarii si alti comercianti australieni. Politia australiana nu a precizat care comercianti au fost victime ale atacurilor cibernetice, mentionand insa ca sistemele acestora de securitate au fost intarite, iar Australia este mai in siguranta fata de astfel de furturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hackeri romani comercianti australieni, #furt date hackeri romani , #Internet hacking