Cel mai batran "pirat" al Internetului

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 14:55
1266 citiri
Cel mai batran "pirat" al Internetului

Un american poate fi considerat "inamicul public numarul unu" al Hollywood-ului, insa nu se teme de consecinte. Hyman Strachman este, la 92 de ani, cel mai batran pirat al Internetului, insa scopul lui este unul nobil.

Strachman, cunoscut de clientii sai drept "Big Hy", a facut sute de mii de copii dupa filme celebre de la Hollywood, precum "The Hangover/Marea Mahmureala" sau "Grand Torino" si le-a facut cadou soldatilor americani, scrie International Business Times.

Multi s-ar gandi ca batranul este considerat un inamic de producatorii americani de filme, insa el nu a primit inca nicio notificare in acest sens. Pentru batran, activitatea de piratare este doar o incercare de a-si ocupa timpul dupa moartea sotiei, survenita in 2003.

Hyman Strachman este constient de faptul ca incalca in mod repetat regulile, insa nu se teme ca ar putea fi condamnat. El a inceput sa pirateze filmele si le-a trimis soldatilor americani din Irak si Afganistan, dupa ce acestia s-au plans ca nu au destule DVD-uri pentru a-si ocupa timpul liber.

"Nu este corect ceea ce fac eu, dar o fac. Probabil ca daca as fi mai tanar, as petrece ceva timp la inchisoare", spune batranul, care este veteran de razboi.

Strachman admite ca nu a copiat niciodata un DVD cumparat de la magazin. El cumpara copii cu filme deja piratate, cu 5 dolari bucata, si le copia la randul lui. Ulterior, a gasit un dealer specializat in astfel de DVD-uri si a investit 400 de dolari intr-un duplicator de DVD-uri, cu care reuseste sa faca sapte copii odata. Pentru serviciile sale batranul nu primeste nicio recompensa financiara.

In ciuda faptului ca pachetele sale cu DVD-uri pot ajunge si peste trei luni la destinatie, soldatii sunt extrem de multumiti si ii trimit lui Hyman scrisori si emailuri de multumire.

#copii piratate filme, #pirat internet, #piratare DVD , #Internet hacking