Atac informatic iranian impotriva BBC

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 10:45
1074 citiri
Atac informatic iranian impotriva BBC

Iranul a lansat un "atac informatic de inalt nivel" care a urmarit sa perturbe serviciul televizat al BBC in limba farsi, urmarit de peste sapte milioane de telespectatori in fiecare saptamana, a decis sa anunte miercuri Mark Thompson, directorul general al BBC.

Dl Thompson ar urma sa rosteasca o alocutiune in acest sens la Royal Television Society (RTS), asociatie britanica a criticilor de televiziune, unele extrase fiind comunicate anticipat presei de BBC, potrivit AFP.

"A existat recent o tentativa simultana de bruiere a doua difuzari diferite prin satelitul care alimenteaza serviciul farsi cu destinatia Iran, de a perturba liniile telefonice ale retelei londoneze prin multiple apeluri telefonice automate si un atac cibernetic", afirma responsabilul BBC.

"Este dificil si practic imposibil sa se probeze originea acestor atacuri, dar tentativele de bruiere a serviciilor BBC nu reprezinta nimic nou si coincid cu diferite atacuri considerate evident suspecte".

BBC a anuntat recent intr-un comunicat ca numarul spectatorilor canalului de televiziune BBC Persian s-a dublat practic, trecand de la 3,9 milioane saptamanal in 2009 la aproape 7,2 milioane, "in pofida unei intense campanii de intimidare si cenzura din partea autoritatilor iraniene".

#atac informatic BBC, #atac iranian BBC, #BBC emisiune atatc informatic , #Internet hacking