Anonymous protesteaza fata de Israel, blocand zeci de site-uri

Duminica, 18 Noiembrie 2012, ora 17:22
1460 citiri
Anonymous protesteaza fata de Israel, blocand zeci de site-uri
Foto: thehackernews.com

Hackeri din cadrul gruparii Anonymous au anuntat ca au blocat site-uri apartinand catorva zeci de organizatii israeliene si al unei banci importante, in semn de protest fata de ofensiva israeliana asupra Fasiei Gaza.

Peste 650 de institutii private si publice au fost vizate, inclusiv Bank of Jerusalem, una dintre principalele institutii financiare din tara, potrivit grupului, care a mai anuntat ca a blocat pentru o perioada scurta de timp site-ul Ministerului israelian de Externe.

"Baza de date a Bank of Jerusalem a fost suprimata", au anuntat hackerii pe Twitter, iar site-ul bancii nu mai functiona sambata seara.

"Prea mult timp (membri) Anonymous s-au multumit, ca restul lumii, sa priveasca cu disperare tratamentul barbar, brutal si vrednic de dispret aplicat poporului palestinian" de catre armata israeliana, afirma gruparea intr-un comunicat.

"Dar atunci cand Guvernul israelian a amenintat in mod public ca va taita Internetul si toatele celelalte telecomunicatii care intra si ies din (Fasia) Gaza, ei au intrecut o limita", se arata in comunicat.

Ministerul de Externe nu a fost disponibil imediat sa comenteze aceste declaratii, iar niciun oficial guvernamental nu a invocat public vreun atac informatic sambata.

Israelul a lansat miercuri o importanta ofensiva aeriana impotriva unor grupari armate palestiniene in Fasia Gaza, care au replicat cu sute de rachete. Raidurile s-au soldat cu peste 40 de morti in randul palestinienilor, iar rachetele au ucis trei israelieni.

Hackerii din cadrul Anonymous se prezinta ca aparatori ai dreptului la libera exprimare. Ei au atacat mai multi giganti, intre care Sony, Amazon si Visa.

#Anonymous site Israel, #Anonymous protest operatiuni miliatre, #Anonymous ISrael Fasia Gaza , #Internet hacking