Anonymous a accesat site-ul unei agentii guvernamentale din SUA, razbunand moartea lui Aaron Swartz

Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 13:28
1946 citiri
Anonymous a accesat site-ul unei agentii guvernamentale din SUA, razbunand moartea lui Aaron Swartz

Hackeri din cadrul Anonymous au postat un mesaj pe site-ul unei agentii guvernamentale americane, cerand reformarea sistemului judiciar, intr-o actiune pentru razbunarea mortii activistului Aaron Swartz, gruparea avertizand ca va dezvalui informatii compromitatoare despre Departamentul Justitiei.

Conform site-ului postului CBS, hackeri care pretind ca fac parte din gruparea Anonymous au blocat site-ul Comisiei americane pentru Sentinte, postand ilegal urmatorul mesaj:

"Cetateni ai lumii: Anonymous a urmarit de ceva timp, cu preocupare, directia

justitiei din Statele Unite. Am asistat la devierea acestui sistem de la ideile nobile pe baza carora a fost creat. Am vazut erodarea acestui proces, deteriorarea drepturilor constitutionale, uzurparea autoritatii legitime a instantelor si inlocuirea ei cu discretia sau cu procurorii.

Observam cum legile sunt folosite din ce in ce mai putin pentru a face dreptate si din ce in ce mai mult pentru exercitarea controlului, autoritatii si puterii in interesul actelor de reprimare si castigurilor personale", se arata in mesajul semnat "Anonymous".

Potrivit CNN, hackerii sustin ca au patruns in servere ale unor agentii americane, au copiat informatii sensibile despre Departamentul american al Justitiei si ameninta ca le vor publica in urmatoarele zile.

Actiunea este, conform hackerilor, menita sa razbune moartea activistului Internet Aaron Swartz, care s-a sinucis pe 11 ianuarie, la varsta de 26 de ani. Familia si prietenii lui Swartz sustin ca acesta s-a sinucis pentru ca era persecutat de procurorii federali americani.

Aaron Swartz s-a sinucis prin spanzurare, in locuinta sa din Brooklyn, New York, au stabilit autoritatile americane. Un geniu al informaticii, Swartz a colaborat la o versiune initiala a popularului instrument online RSS - care permite accesul automat la noi continuturi publicate online, iar ulterior a devenit unul dintre cofondatorii Reddit, un site devenit un mijloc de exprimare pentru activistii Internetului.

Un sustinator pasionat al justitiei sociale, Swartz a infiintat grupul Demand Progress, care a jucat un rol crucial in campania de convingere a Congresului american sa retraga proiectul de lege antipiraterie online (Stop Online Piracy Act), care a suscitat o puternica opozitie in randul principalilor actori din domeniul Internetului. Swartz credea ca publicul trebuie sa aiba acces gratuit la informatie.

In iulie 2011, Swartz a fost pus sub acuzare pentru furt de date online, dupa ce ar fi spart sistemul de computere al Massachusetts Institute of Technology si ar fi descarcat 4,8 milioane de documente din baza de date academice a institutului, disponibila pe baza de abonament.

Swartz risca o pedeapsa de pana la 35 de ani de inchisoare si o amenda de pana la un milion de dolari. A pledat nevinovat, iar procesul era programat sa inceapa in luna aprilie a acestui an.

#atac Anonymous guvern SUA, #razbunare Anonymous moarte Aaron Swarz, #dezvaluiri Anonymous, #amenintari Anonymous , #Internet hacking