Ai fost victima bresei de securitate WhatsApp? Iata ce trebuie sa faci

Marti, 14 Mai 2019, ora 16:49
6449 citiri
Ai fost victima bresei de securitate WhatsApp? Iata ce trebuie sa faci
Image by Maret Hosemann from Pixabay

Informatiile disponibile public arata ca un atacator ar putea executa un cod arbitrar in aplicatia WhatsApp, obtinand, astfel, acces la o gama larga de date stocate in memoria dispozitivului, cum ar fi istoricul corespondentei, precum si la camera si microfon.

Cele mai recente informatii sugereaza ca atacatorii au folosit mai multe vulnerabilitati, inclusiv vulnerabilitati zero-day pentru iOS, iar atacul a fost in mai multe etape, permitandu-le sa obtina control asupra dispozitivului, prin instalarea unei aplicatii spyware, se arata intr-un comunicat Kaspersky Lab remis Business24.

Avand in vedere ca aceste vulnerabilitati au fost aparent exploatate atat pe dispozitive Android, cat si pe dispozitive iOS, sunt foarte periculoase, puncteaza specialistii.

"Recomandam tuturor utilizatorilor sa caute si sa instaleze, fara intarziere, orice actualizari de software recent lansate care blocheaza vulnerabilitatile exploatate de malware", a spus Victor Chebyshev, anti-malware expert la Kaspersky Lab.

Ce puteti face pentru a fi in siguranta si pentru a afla daca v-a fost infectat dispozitivul

In primul rand, trebuie sa verificati daca aplicatia WhatsApp este actualizata - urmatoarele versiuni sunt vulnerabile https://m.facebook.com/security/advisories/cve-2019-3568.

In al doilea rand, trebuie sa instalati o solutie de securitate pentru dispozitive mobile, ca sa verificati daca dispozitivul este in siguranta. Daca exista un program malware, solutia antivirus va va anunta.

In unele cazuri, este posibil ca antivirusul sa nu poata sa elimine fisierele infectate de pe dispozitiv si, in astfel de situatii, trebuie sa efectuati o resetare a hard-ului dispozitivului si sa restabiliti setarile din fabrica.

Imediat dupa aceasta, va trebui sa reinstalati solutia antivirus pentru a verifica daca procedura de resetare a reusit sa elimine toate urmele de malware.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bresa securitate WhatsApp, #hackeri whatsapp, #virus WhatsApp , #Internet hacking