ACTA: Germania si Letonia au suspendat ratificarea acordului

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 21:15
1654 citiri
ACTA: Germania si Letonia au suspendat ratificarea acordului

Germania si Letonia au suspendat, vineri, procesul de ratificare ACTA, in timp ce in numeroase tari europene au loc proteste impotriva acestui acord.

In Germania, "semnarea nu va interveni pentru moment, in scopul de a ne da timp pentru a desfasura noi discutii", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Ministerului german al Afacerilor Externe, citat de EFE si AFP.

Ministrul german al justitiei, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, a exprimat "rezerve" cu privire la acest tratat, a informat purtatorul de cuvant. Potrivit acestuia, in principiu este vorba de o amanare pentru a se putea clarifica eventualele indoieli cu privire la ACTA.

"Vom astepta pana ce-l vor semna ceilalti", a declarat vineri, pentru AFP, Daiga Grube, purtator de cuvant al Ministerului leton al Economiei.

"L-am semnat, dar ne dam seama acum ca avem nevoie sa discutam despre el si vrem sa fim siguri ca vom discuta inainte de a prezenta acest document parlamentului", a adaugat aceasta.

Letonia a semnat, cu alte 21 de tari europene, acordul ACTA la 26 ianuarie la Tokyo. Cinci tari europene nu l-au semnat din diferite motive: Germania, Estonia, Slovacia, Cipru si Olanda, adauga AFP.

Polonia si Republica Ceha au "inghetat" procesul de ratificare in urma unui val de proteste, iar Slovacia, care nu a semnat acordul, a anuntat luni ca a suspendat lucrarile vizand adoptarea.

#Acta suspendare Germania, #Acta Estonia, #ACTA antipiraterie , #Internet hacking