Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Torpark, browserul pentru navigare anonima

Torpark, browserul pentru navigare anonima
O versiune modificata a browserului web Portable Firefox le va permite utilizatorilor sa navigheze in mod anonim pe internet. Browserul Torpark, creat de un grup numit Hacktivismo, poate opera de pe un pen-drive USB sau alte tipuri de dispozitive de stocare portabile.Grupul care a creat acest browser, Hacktivismo, este compus din hackeri, avocati, activisti pentru drepturile omului si artisti din intreaga lume.

Utilizatorii browserului vor putea accesa internetul prin intermediul The Onion Router, o retea de servere care trimit pachetele de date unul la celalalt intr-un mod care este dificil de urmarit. Obiectivul acestui browser este de la le permite utilizatorilor sa navigheze in mod anonim pe internet, intr-o perioada in care noile tehnologii continua sa stranga informatii personale fara consimtamantul detinatorilor.

"Torpark continua obiectivul Hacktivismo de a extinde drepturile la intimitate pe internet. Cel mai bun lucru este ca acesta este gratuit. Nimeni nu ar trebui sa plateasca pentru drepturi fundamentale, in special pentru dreptul la intimitate", a declarat fondatorul Hacktivismo, Oxblood Ruffin.

Anonymizer-ul Tor cripteaza, de asemenea datele, inainte de la trimite prin reteaua Onion. Programul prezinta insa si cateva aspecte negative. Anonymizer-ul are efect doar asupra Torpark, nu si a altor aplicatii de internet. Cel mai mare dezavantaj este faptul ca Tor scade dramatic viteza de incarcare a unor site-uri web.

Reteaua a fost finantata initial de catre US Naval Research Laboratory, dar Electronic Frontier Foundation a preluat proiectul la sfarsitul anului 2004.

Realitatea TV

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 6750 ori